05 / 05 / 2024

yabancılardan hangi şehirlerden konut alıyor

yabancılardan hangi şehirlerden konut alıyor

Türkiye’ye gelen ve tatil bölgelerinde gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar şimdi de üniversite şehirlerini radarına aldı.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

En çok hangi şehirlerden ev alanlar kazandı?

Konut piyasasında 1 yıl, 5 yıl ve 10 yıllık değişimler masaya yatırıldı. Peki en çok hangi şehirlerden ev alanlar kazandı? 

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden geldi.  Vatandaş, “Yabancıya serbest, yerliye kota, bu kadar satış olursa ev fiyatlarının uçması normal”  diye tepki gösterdi.

Borsaya ilgi gösteren yabancılar hangi hisseleri artırdı? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar şirketlere ilgi göstermeye devam ediyor. Buna göre yabancı yatırıcılar geçen senenin ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkarmışlardı. Bu sene de BİST'te yer alan TÜM endeksindeki 514 hisseden 313’ünde pozisyon artmış durumda.

Hangi şirket kaç yıldır temettü ödemesi yapıyor? Kesintisiz ödeme yapan şirketler tek tek açıklandı!

Son zamanlarda popüler olan temettü yatırımı kapsamında, hangi şirketin ödeme yaptığı merak ediliyor. 16,2 takipçili Finansal Özgürlük Yolcusu isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından şirketlerin temettü serilerini açıkladı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Aralık 2023'te 138 bin 577 adet konut satıldı! En çok satış hangi şehirden?

TÜİK tarafından açıklanan Aralık 2023 konut satış istatistiklerine göre, söz konusu ayda 138 bin 577 adet konut satıldı. Aralık'ta satışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,4 azaldı. Peki en çok konut hangi ilde satıldı? Yabancılara kaç konut satıldı? İşte merak edilen rakamlar...

Yabancılardan kaç milyar dolar geldi? 

Son 20 yılda Türkiye’ye 802,1 milyar dolar kaynak getiren ve burada kazandığı 266,3 milyar doları ülkelerine transfer eden yabancılar, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’e girerken Türkiye’de 519,2 milyar dolarlık bir varlık ve alacağa sahipler. İşte X'de konu ile ilgili yapılan yorumlar...

Adil Karaismailoğlu: Depreme dirençli yapılar yapmak bizlerin elinde! Vatandaş dönüşüm için ne diyor?

Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu, X sosyal medya hesabından, kentsel dönüşüm ile ilgili bir video yayınladı. Peki Adil Karaismailoğlu'nun bu açıklamasına vatandaşlardan hangi yorumlar geldi? 

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Konut ve devre mülk ilanları üzerinden ev sahiplerine ulaşan dolandırıcılardan yabancı yatırımcı tuzağı!

Eskişehir merkezli 11 ilde, kendilerini kurumsal firma çalışanı olarak tanıtan 34 kişiyi, 'devre mülklerini Arap ve Katarlı yabancı uyruklu kişilere yüksek fiyatlara satma' vaadiyle dolandıran 12'si tutuklu 48 şüpheli hakkında dava açıldı. 

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

yabancılardan hangi şehirlerden konut alıyor Haberi

yabancılardan hangi şehirlerden konut alıyor


Türkiye’nin gayrimenkulle çektiği doğrudan yabancı sermaye miktarı mütekabiliyetle birlikte hız kazandı. Son verilere göre ülkeye gayrimenkul edinimiyle giren para 4 milyar 500 milyon dolar oldu. Hedef kısa bir süre içinde bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmak. Uzmanlar bu hedefe ulaşmanın hayal olmadığını belirtiyor. Türkiye’nin dört bir köşesinin altın olduğunu belirten gayrimenkul uzmanları, yabancı yatırımcıların hikayesi güçlü olan illerde de alım yapmaya başladığını söyledi. Bir dönem Türkiye’den sadece deniz,kum ve güneşin tatını daha fazla çıkarmak için tatil bölgelerinde konut satın alan yabancıların yeni gözde illerinin ise üniversite şehirleri olduğu söylendi. Nitekim son 2 yılda üniversitesi olan şehirlerde yabancıların gayrimenkul ediniminin arttığı gözlendi.


Üniversite illerinde alım yükseldi


Üniversite illerinde yabancı yatırımcıların en çok rağbet ettiği iller Antalya, Sakarya, Mersin İçel, Kocaeli, Samsun, Trabzon,...