06 / 05 / 2024

yabancıya kdv indirimi

yabancıya kdv indirimi

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı konut satışında KDV'yi değerlendirdi. Kalaycı, yabancıya KDV istisnasını eleştirdi.

İnşaat sektörü temsilcileri KDV istisnasını değerlendi!

İnşaat sektörü temsilcileri yabancıya konut satışlarında Katma Değer Vergisi (KDV)'nin kaldırılması konusunu değerlendirdi. İşte o yorumlar..

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Taflan, inşaat sektöründe KDV indirimi istediklerini dile getirdi. Ayhan Taflan, “Trabzon’da inşaat sektöründe KDV oranı yüzde 8’e düşürülmediği takdirde zor bir süreç yaşanabilir” diye konuştu...

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.

Sea Pearl Ataköy'de 31 Ekim'e kadar yüzde 10 KDV indirimi!

Sea Pearl Ataköy'de 31 Ekim'e kadar yüzde 10 KDV indirimi imkanı sağlanıyor. Sea Pearl Ataköy'de "Denizin kıyısında, hayatın zirvesinde!" yaşam sunuluyor.

İş yeri teslimlerinde KDV indirimi ne zamana kadar geçerli?

Gayrimenkul sektörü, yeni vergi indirimleri ve konut kredi faizlerinin aşağıya çekilmesi ile birlikte canlanmaya başladı. Konutta KDV indiriminin ardından iş yerlerinde de KDV indirimi geçtiğimiz hafta başladı. 

5 soruda iş yerinde KDV indirimi 2018!

İş yerlerinde KDV indirimi başladı. İş yerinde KDV oranını düşüren Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Konutta KDV indirimi ne zamana kadar geçerli?

Hükümet konutta hem alıcıyı hem de satıcıyı güldürecek yeni kampanyalara, indirimlere start verdi. Geçen yılki KDV ve tapu harcı indirimi geri geldi. Konutta KDV oranı düşürüldü. Peki, Konutta KDV indirimi ne zamana kadar geçerli olacak?

Konutta KDV indirimi sektöre ivme kazandıracak!

Konut sektöründe yapılan düzenlemeleri değerlendiren Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu “Konutta KDV indirimi sektöre ve ülke ekonomisine ivme kazandıracak” dedi..

7 maddede tapu ve KDV indirimi!

Gayrimenkul satıcısının da alıcısının da yüzünü güldüren tapu ve KDV indirimi 5 Mayıs'ta başladı. Peki, tapu ve KDV indiriminden kimler nasıl faydalanacak?

5 soruda konutta KDV indirimi 2018!

Geçtiğimiz sene Ekim ayında sona eren konutta KDV indirimi uygulaması resmen yeniden başladı. Peki, konutta KDV oranı ne oldu? İşte 5 soruda konutta KDV indirimi..

Konutta KDV indirimi başladı!

Konutta KDV indirimi başladı. KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e indiren Bakanlar Kurulu Kararı bugün yürürlüğe girdi..

Tanıtım fonu ile yabancıya 100 bin gayrimenkul satılabilir!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İspanya her 9 konuttan birini yabancıya satıyor. Biz ise 100 konuttan ikisini bile satamıyoruz. Tanıtım fonu kurarsak yabancıya 100 bin konut satışı hayal değil.” diye açıklama yaptı. 

Yabancıya konut satışı yüzde 29 arttı!

Bu yılın Ocak ve Şubat aylarında bir önceki yıla göre 3 bin 885 daha az konut satışı gerçekleşirken yabancıya konut satışı yüzde 29 arttı. Böylece yabancıya konut satışı son 5 yılın en yüksek seviyesini gördü...

Yabancıya konut satışında beklenti 8 milyar dolar!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, yabancıya gayrimenkul satışında 4,6 milyar dolar seviyesinde olunduğunu belirterek, bu yıl 7-8 milyar dolar mertebesine ulaşmayı beklediklerini açıkladı.

yabancıya kdv indirimi Haberi

yabancıya kdv indirimi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa KALAYCI’nın, TBMM Genel Kurulunda görüşülen torba Kanun Teklifi üzerine yaptığı konuşmada “Esnaf Ahilik Sandığı ve vergi indirimi” ile ilgili gündeme getirdiği konulara dair basın açıklaması metnini bilgilerinize sunarız.


Esnaf Ahilik Sandığı kuruluyor

Esnaf Ahilik Sandığı kurulması yönünde çok önemli bir düzenleme yapılmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi, esnaf işsizlik fonu kurulmasını öteden beri gündeme taşımış olup iş yeri kapanan, sigortalılığı sona eren esnaf ve sanatkârlarımıza yeni bir iş kurması için destek olunmasını ve makul bir süre ödenek verilmesini sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak görmektedir.


Ahilik felsefesi, dürüstlüğü, güzel ahlakı, bilimi ve eğitimi esas alan öğretileri içermektedir. Ahilik, yardımlaşma, ihtiyaç sahiplerine destek olmak demektir. Ahilik, içinde bulunduğumuz çağın şartlarında unuttuğumuz ama sıkı sıkıya sarılmamız...