05 / 05 / 2024

yağ atıkları

yağ atıkları

Biyodizelde beklenen vergi iadesi geldi. 1000 litre mazottaki 20 litre biyodizelin ÖTV’sini devlet akaryakıt dağıtım şirketine iade edecek. Atık yağları toplamak için parklara yağ deposu kurulacak, apartmanlara atık yağ süzgeci takılacak...

Bakan Özhaseki açıkladı: İsterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede şehit ailemizin evi hazır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  şehit olan askerlerden Kahramanmaraşlı Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesi için isterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede ev verileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Son Dakika: Aralık ayı 65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan son dakika açıklamaya göre, engelli ve 65 yaş aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı.

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

2023 yılı engelli maaşı, 65 yaş aylığı alt sınırı açıklandı! İşte 2023 aylıklarına dair detaylar!

2023 yılı engelli maaşı, evde bakım desteği ve 65 yaş aylıklarında alt limit belli oldu. İşte o detaylar!

Perakendede büyük kriz! 80 AVM bankalar tarafından yaşatılmaya çalışılıyor!

Borçlarının yüzde 88’i döviz bazlı olan alışveriş merkezlerinin 80’inin bankaların elinde olduğu ve bankalar tarafından yaşatılmaya çalışıldığı açıklandı.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kiracıların yüzde 61'i yaşadıkları bölgeden ev alamayacağını düşünüyor!

Ipsos’un 29 ülkeyi kapsayan araştırmasına Türkiye’den katılım gösterenlerin yüzde 61’i kiracı olarak yaşadıkları bölgeden ev alamayacakları düşüncesine sahip.

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

Divan Residence at G Plus sakinlerinin yönetim tepkisi!

Güneşli'deki Divan Residence at G Plus’ta yaşayan sakinler, uzun bir süredir bazı olumsuzluklarla karşılaşıyor. Sakinler, yönetimle yaşadıkları sorunları anlattılar...

Murat Kurum: Kanal İstanbul'da mahalle kültürü yaşatılacak!

Kağıthane Meydanı açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'da mahalle kültürünün yaşatılacağı mekanlar oluşturulduğunu dile getirdi.

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Şehsuvarbey Sokağı geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor!

Sağlı sollu bitişik nizam 40 ahşap evden oluşan ve UNESCO Dünya Mirası Alanı içinde yer alan Şehsuvarbey Sokağı, ahşap yapı kültürü ve sunduğu doyumsuz perspektifle geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor.

Artaş otellerinin çalışanları Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı!

Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan otellerin sahipleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar...

yağ atıkları Haberi

yağ atıkları

Benzine gelen zamlardan sonra tüketicinin yüzünü biyoyakıt güldürebilir. Atık yağlardan ve yağlı bitkilerden elde edilerek motorine karıştırılan biyodizel için ÖTV iadesi yapılacak. İade için yüzde 2 sınırı uygulanacak.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşların bitkisel atık yağlarını toplamaları için market, alışveriş merkezi, park gibi yerlere “atık yağ toplama cihazları” yerleştirecek, evlerden çıkan atık yağların da kanalizasyona ulaşmadan apartmanlarda depolanması da projeler arasında.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bitkisel atık yağların yarattığı çevre felaketinin önüne geçmek ve bu yağları ekonomiye geri kazandırmak için harekete geçti. Maliye Bakanlığı ile bitkisel atık yağların geri kazanımının vergisel yönden teşvik edilmesine ilişkin hazırlıklar tamamlandı.


Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararıyla oto biodizelin, dağıtıcılarca motorine karıştırılarak satıldığının tespiti halinde biodizelli motorin için daha önce ödenen ÖTV’nin yüzde 2’lik kısmı dağıtıcılara...