09 / 05 / 2024

Yalı Köşkü

Yalı Köşkü

Köşkleri ile ünlü Boğaziçi'ne iki yeni inci daha geliyor. Ortaköy'deki Zekiye Sultan Yalısı ile Sarayburnu'ndaki Yalı Köşkü yeniden yapılıyor.

Titanic Port Hotel Turizm Konaklama tesisi için start verildi! Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor!

Kerasus Tur. San ve Tic. A.Ş. tarafından, Giresun İli, Bulancak İlçesi, Yalıköy Mahallesi, 114 Ada, 6 No'lu parsel üzerinde turizm konaklama tesisi yapılarak yerli ve yabancı turistlere hizmet verilmesi planlanıyor. Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor. İşte detaylar...

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Şeherli tarafından kuruldu.

Cem Yılmaz Emel Sayın'ın villasını satın aldı!

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Emel Sayın'ın Yalıköy'deki villasını satın aldı. Yılmaz dekorasyon işlemlerinden sonra yeni villasına taşınacak. 

Yalıköy İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Mermer Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalıköy İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Mermer Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Fahrettin Karataş tarafından kuruldu.

İshak Yeşil evini müzeye çevirdi!

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde yaşayan emekli İshak Yeşil, 19 yılda biriktirdiği 2 bin eşyalık koleksiyonunu evi ve bahçesinde sergiliyor. 

Çatalca Yalıköy Mahallesi'nin plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çatalca İlçesi, Yalıköy Bölgesine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 14 Eylül 2018 tasdik tarihli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı. 

Yalı kültürü dünyada sadece İstanbul'da yaşanıyor!

Yeni Şafak Gazetesi'nden Harun Karaburç, Türk kültürü üzerine yaptıkları çalışmalarla tanınan Necdet Sakaoğlu ve mimar Sinan Genim ile yalı kültürü ve bu yalıların tarihimizdeki yerini konuştu. Yalı kültürünün dünyada sadece İstanbul’da yaşandığına değinen Sakaoğlu, zamanla bu kültürün yerini lümpen

Beykoz'un tarihi evleri kayıt altına alınıyor!

Beykoz Belediyesi, tescil kaydı oluşturulan tarihi yapılar arasında can ve mal güvenliğini tehdit eden toplumun hoş görmediği olayların yaşandığı Merkez, Yalıköy ve Kanlıca mahallelerindeki 28 yapıyı kayıt altına alıyor..

Çatalca Yalıköy imar planı askıda!

İBB, Çatalca Yalıköy'e ilişkin 21 Haziran 2017 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli nazım imar planını bugün askıya çıkardı.

Hoşdere Semt Bahçekent fiyat tablosu!

Hoşdere Semt Bahçekent fiyat tablosu 248 bin TL'den başlıyor. Semt Bahçekent Evleri'nde 1.181 TL yalık tatksitle ev sahibi olunabiliyor...

Beykoz Yalıköy'de 3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Beykoz Yalıköy Mahallesi'nde yer alan 189,76 metrekare büyüklüğündeki bahçeli ahşap iki ev nitelikli taşınmaz 3 milyon TL bedel ile icradan satılıyor.

Ordu Fatsa'daki zemin etüdü çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediye Fatsa ilçesinin Bolaman ve Yalıköy Mahalleleri’nde imar planı çalışması başlattı.

Ordu Bolaman ve Yalıköy'ün imar planı yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu ilinin turizmde geleceğine yönelik katkı sağlamak üzere, tarihi ve doğal güzellikleri barındıran Fatsa ilçesinin Bolaman ve Yalıköy Mahallelerinde imar planı çalışması başlattı.

Yalı Köşkü Haberi

Yalı Köşkü

İstanbul Boğazı'nın en gözde yerlerinden Ortaköy'de bulunan ve 1940'lı yıllarda yanarak yok olan Zekiye Sultan Yalısı ile 1869'da İstanbul-Edirne demiryolu yapımı sırasında yıkılan Sarayburnu'ndaki Yalı Köşkü yeniden yapılacak. Her iki yapının da turizm amaçlı kullanılması hedefleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Üstyapı Projeler Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nın günümüze ulaşamayan iki kayıp yapısını yeniden yapmak için çalışma başlattı. İBB Meclisi, 2010 yılında aldığı kararla Ortaköy'deki Zekiye Sultan Yalısı'nın ihyasına ve turizm amaçlı kullanılmasına karar verdi. Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalılarının yanında yer alan ve 1940'lı yıllarda yanarak yok olan Zekiye Sultan Yalısı'nın rölöve, restitüsyon, restorasyan ve rekonstrüksiyon projelerinin çizilmesi için ihale düzenlenecek Projenin hazırlanmasının ardından yalının yeniden inşası için ayrıca bir ihale daha gerçekleştirilecek. İBB, ayrıca, 1869 yılında İstanbul-Edirne demiryolu yapımı...