27 / 04 / 2024

Yalı nedir

Yalı nedir

Sahil kesimlerinde inşa edilen yapılar olan yalı nedir? Yapı daireleri hangi özelliklere sahip?

Yalçın Sezen Kimdir?

Yalçın Sezen kimdir? Yalçın Sezen’in mesleği nedir? Yalçın Sezen, nereden mezundur? İşte detaylar!

Kanal İstanbul nedir, ne değildir?

Gazeteci Yalçın Bayer, son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'u kaleme aldı... Peki Kanal İstanbul nedir, ne değildir? İşte detaylar...

Şehir Üniversitesi meselesi nedir?

Şehir Üniversitesi meselesi günlerdir gündemde. Peki nedir bu Şehir Üniversitesi meselesi nedir? İşte Hasan Basri Yalçın'ın yazısı...

Yol yalısı nedir?

Yalı, düz ve açık su kıyısı yapılmış büyük ve görkemli evler oluyor. Peki, yol yalısı nedir?

Yalı nedir?

Sahil kesimlerinde inşa edilen yapılar olan yalı nedir? Yapı daireleri hangi özelliklere sahip?

Mantolama kredisi nedir?

Dış Cephe Yalıtımı, Dış Cephe Mantolama, Çatı Yalıtımı, Su Yalıtımı, Ses Yalıtımı, Yangın Yalıtımı, Isıcam gibi harcamalar için bankalar kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi nedir? Kredinin koşulları nelerdir?

Mantolama maliyeti nedir?

Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacıyla yapının bir nevi manto içine alınması, isi yalıtım malzemeleri ile kaplanmadı işlemine deniyor. Peki, mantolama maliyeti nedir?

Isı yalıtımı maliyeti nedir?

Maddi açının yanı sıra sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı da sağlayan ısı yalıtımları her geçen gün daha fazla yaygınlaşmaya başlıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti nedir?

Isı yalıtımı yaptırmamanın cezası!

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme "ısı yalıtımı" deniyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu? Isı yalıtımı yaptırmamanın cezası nedir?

Eşyalı kira sözleşmesi nedir?

Kira sözleşmesinde, örneğin kira süresi, kira bedeli, kiranın başlangıç tarihi gibi kiralanan taşınmaz mala ilişkin bilgiler ile yapılan kira anlaşmasına dair esaslara yer veriliyor. Peki, eşyalı kira sözleşmesi nedir?

Isı yalıtımı projesi nedir?

Isı yalıtımı projesi, imar mevzuatı gereğince yapı ruhsatı verilmesi safhasında ısıtma/soğutma tesisat projesi ile birlikte ilgili idarelerce istenen proje olarak karşımıza çıkıyor. Isı yalıtımı projesi nedir, nasıl hazırlanır?

Kat vizesi nedir?

Kat vizesi nedir?: Kat vizesi, duvarların sıvası, yalıtımı ve boyası tamamlandığında Mimar tarafından veriliyor. Kat vizesinin alınabilmesi için belediye başkanlığına bir dilekçe ile müracatta bulunulması gerekiyor...

Eski binalarda yalıtım zorunluluğu!

Isı yalıtımı bilindiği üzere, yeni inşa edilen tüm yapılarda zorunlu olarak yapılıyor. Peki eski binalarda yalıtım zorunluluğu nedir? Eski binalarda mantolama yapma zorunluluğu var mı?

Yalı nedir Haberi

Yalı nedir

Yalı, deniz, göl ya da akarsu kıyısı, düz ve açık su kıyısı yapılmış büyük ve görkemli ev oluyor. Yunanca kökenli olan "yalı" daireleri sahil kesimlerinde inşa edilen yapılar olarak karşımıza çıkıyor.

Yalılar genelde iki veya üç katlı olarak inşa ediliyor. Genelde balkon yerine cumba ismi verilen geniş dış bahçe alanları kullanılmıştır. Yalıların birçoğu geniş arka bahçelere sahip.

Türkiye’nin en değerli yalıları arasında Esma Sultan Yalısı, Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa Yalısı, Said Halim Paşa Yalısı, Hasip Paşa Yalısı, Nuri Paşa Yalısı, Halil Paşa Yalısı...