18 / 07 / 2024

yalıtım tasarrufu

yalıtım tasarrufu

Türkiye'de yalıtımsız olan 16 milyon konutta ısıtma ve soğutma amacı ile yıllık yaklaşık 43 milyar TL"lık enerji harcanıyor. Binaların tümü yalıtımlı hale gelirse, yılda 21,5 milyar TL'yi tasarruf edeceğiz.

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

6 milyon konuta yalıtım yapılması gerekiyor!

Türkiye'de bulunan 10 milyona yakın binanın yüzde 87'si konut niteliğinde kullanılıyor. Bu konutların yer aldığı 6 milyon konuta  ise doğru yalıtım uygulaması gerekiyor. Bu sayede yılda 1 milyar dolar enerji tasarrufu yapılabilir.

EKOkredi Yalıtım 123 binden fazla konutta yalıtım yaptı!

İZODER teknik danışmanlığında sunulan EKOkredi Yalıtım ile de bugüne kadar 123 bini aşkın konutun yalıtıldığını belirten Ertürk, böylelikle toplam 266 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu gerçekleştiğini kaydetti.

Yalıtım harcamaları gider olarak gösterilebilecek!

Torba Yasa Tasarısı'nda enerji tasarrufu amaçlı yapılan harcamaların gider olarak gösterilebilecek olmasını değerlendiren EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, tasarının enerji ithalatı için de önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’de enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı bilinci toplantısı 24 Kasım'da!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, “Türkiye’de Enerji Tasarrufu ve Isı Yalıtımı Bilinci” konusunda yaptırmış olduğu araştırmanın çarpıcı sonuçlarını açıklayacak.

Mersin'de binalarda ısı yalıtımı semineri düzenlendi!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) firmalarından Teknopanel sponsorluğunda, "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminer düzenlendi.

Isı yalıtımı yönetmeliği 2015!

Isı yalıtımı yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. Peki, yönetmelik esasları nelerdir? İşte ısı yalıtımı yönetmeliği 2015..

Isı yalıtımı yazın da enerji tasarrufu sağlıyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak ve ideal konfor şartlarını sağlamak için en etkin yöntem olduğunu söyledi.

DuPont su yalıtım örtüleri ile enerji tasarrufu sağlıyor!

Sürdürülebilir inşaatı desteklemek için yeni bilim temelli çözümler geliştiren DuPont, nefes alan su yalıtım örtüleri DuPont Tyvek ile bina ömrü boyunca yüksek enerji tasarrufu ve dış etkenlere karşı koruma sağlıyor.

17 milyon konutun yalıtımı 10 milyar dolar kazandıracak!

Türkiye'de 20 milyon konutun bulunduğunu ve 2002'den bu yana bunun 3 milyon adedinin yalıtımının yapıldığını belirten İZODER Başkan Yardımcısı Şen, tüm konutların yalıtımının yapılması halinde 10 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlanacağını söyledi.

Yalıtım yaz aylarında da enerji tasarrufu sağlıyor!

Eryap Grup, 5 Haziran Çevre Günü’nde sürdürülebilir bir gelecek için; yaşanan iklim değişiklikleriyle birlikte önemi iyice anlaşılan ısı yalıtımı konusunun sadece soğuk günler için değil, sıcak günler için de gerekli olduğuna dikkat çekti.

Şekerbank ve Filli Boya'dan yalıtım için EKOkredi!

Türkiye'de 20 milyonu aşkın konutun yüzde 85'inin ısı yalıtımı bulunmuyor. Bina maliyetinde yüzde 3-5 payı olan yalıtım, yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlıyor..

yalıtım tasarrufu Haberi

yalıtım tasarrufu
Türkiye'de yalıtımsız olan 16 milyon konutta ısıtma ve soğutma amacı ile yıllık yaklaşık 43 milyar TL"lık enerji harcanıyor. Binaların tümü yalıtımlı hale gelirse, bu miktarın yarısını, yılda ortalama 21,5 milyar TL'yi tasarruf edeceğiz.

Ülkemizin nüfusunun 77 milyon olduğunu düşünürsek bu kişi başı yıllık 280 TL tasarruf anlamına gelmektedir. Fiili Boya Yalıtım - Capatect Isı Yalıtım adına Gülay Dindoruk konuyla ilgili olarak ısı yalıtımından kişi başı 280 TL tasarruf sağlamasının. 4 kişilik bir ailenin yıllık 1.120 TL tasarruf sağlaması anlamına geldiğini ve bu miktarın ailenin yıllık pazar masrafının yaklaşık yansına tekabül ettiğine dikkat çekti. "Son 10 yılda büyüme gösteren yalıtım sektöründe. başta biz Capatect olarak, fimıa bünyesindeki ısı valıtım sistemleri ile 50 milyon m? yalıtım vaptık. Yalıtım yapılan binalarda yaklaşık %50...