21 / 05 / 2024

Yalıtım zorunlu mu

Yalıtım zorunlu mu

Türkiye'deki enerji israfının yaklaşık yüzde 40’ı binalardaki yetersiz yalıtım sorunundan kaynaklanıyor. Uzmanlar, yaklaşık 18 milyar dolarlık israftan bahsediyor.

Yalıtım faturaları yüzde 50 düşürür!

Kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşta doğalgaz ve elektrik faturası kabusu başladı. XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının faturaları yüzde 50 azaltacağını belirtti

Yalıtıma teşvik fırsatı iki kere kazandıracak!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Enerji Verimliliği Kanunu gereğince tüm binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almasının zorunlu olduğunu belirtti

Yalıtımlı bina sahipleri 5. yıldan itibaren karda!

Türkiye 2013 yılında enerji ithalatına 56 milyar dolar harcarken, mevcut standartlara göre yapılacak ısı yalıtımıyla Ankara'da 100 metrekarelik bir dairenin cari açığın düşmesine bugünkü fiyatlarla yılda 340 dolar katkı sağladığı bildirildi.

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Su yalıtımının zorunlu tutulmasını, binaların ömrünü uzatacak!

Resmi Gazete’de 29 Ekim’de yayımlanan ve yeni binalarda su yalıtımını zorunlu hale getiren yönetmelikle ilgili Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, su yalıtımının zorunlu tutulmasını çok olumlu bulduklarını dile getirdi.

Binalarda su yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda su yalıtımı yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, binalarda su yalıtımı zorunlu mu? Su yalıtımı yapılmazsa ne olur?

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu geldi!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelik gereğince, yeni binalarda su yalıtımının yapılması zorunlu oldu..

Binalarda yalıtım zorunlu mu gösteriliyor?

Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunu kötüye kullanan bazı firmalar, yalıtım yapmak zorunluymuş gibi gösterip vatandaşın cebini boşaltıyor

Isı yalıtımı kullanımı yazında etkili olur mu?

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak için gerektiğine vurgu yaptı.

Isı yalıtımı yaptırmamanın cezası!

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme "ısı yalıtımı" deniyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu? Isı yalıtımı yaptırmamanın cezası nedir?

Isı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu?

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme “Isı Yalıtımı” deniyor. Peki, ısı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu?

Su yalıtımı yapılması binaların depreme dayanıklılığını artırıyor!

Binalarda su yalıtımı yapılarak, deprem gibi afetlerde can kayıplarının yüksek oranda önlenebileceği bildirildi. Uzmanlar, deprem riski bulunan gelişmiş ülkelerde, su yalıtımı yasal olarak zorunlu tutuyor.

Binalarda su yalıtımı deprem riskini azaltıyor!

Uzmanlar, deprem riski bulunan gelişmiş ülkelerde, su yalıtımı yasal olarak zorunlu tutulurken, yüzölçümünün yüzde 92’si deprem kuşağında olan Türkiye’de böyle bir zorunluluğun bulunmamasının afetlerde yıkım riskini artırdığını ifade ediyor.

Yalıtım zorunlu mu Haberi

Yalıtım zorunlu mu

Türkiye'de binaların yeterli yalıtıma sahip olmaması sebebiyle enerji için yapılan harcamanın önemli kısmı da boşa gidiyor. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, yaptığı açıklamada, derneklerinin kuruluş amacının enerji güvenliği ve tasarrufunun sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının binalarda kullanıldığını dile getiren Alkin, "Antalya gibi kentlere baktığımızda ise iklimi farklı olduğu için soğutma ön planda. Soğutma da tasarruflu bir şekilde yapılmıyor. Eğer binalarda enerji tasarrufunu sağlarsak insanların parasının yüzde 40'ı cebinde kalır" diye konuştu.

Türkiye'nin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 47'sinin doğalgazdan elde edildiğini belirten Alkin, doğalgazın büyük bir kısmının İran ve Rusya'dan alındığını söyledi.

Diplomatik duruşumuz ihtiyaçlarımızla orantılı


Alkin, "Diplomatik duruşumuz ihtiyaçlarımızla doğru orantılı. Türkiye'yi enerji tasarrufu sayesinde...