06 / 05 / 2024

yalıtımlı binalar tasarruf

yalıtımlı binalar tasarruf

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu ortaya çıkardı.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Yalıtımlı binalar faturalar işe başa çıkıyor!

Pandemi sebebiyle tüketicilerin konutlarında daha çok vakit geçirmesi faturalara da olumsuz olarak yansırken, doğal gaz fiyatlarına gelen zamlarla beraber faturaların miktarını olumsuz etkilememesi için yeni çareler düşünülüyor.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Su yalıtımı olmayan binalar depreme dayanamıyor!

Son yıllarda ülkemizde yaşanan depremler herkesi tedirgin ederken birçok binanın depreme dayanıklılığı da tartışılmaya başladı. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur su yalıtımı olmayan binaların depreme dayanmadığını dile getirdi. 

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Su yalıtımlı binalarla depreme karşı hazırlıklı olmalıyız!

İZODER Başkanı Pelesen, "Deprem kuşağında yer alan ülkemizde korkmak yerine, yapıyı oluşturan ana elemanlar demir ve betonu ömrü boyunca koruyan su yalıtımına sahip binalarla depreme hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

40 bin TL peşinatla ev fırsatı!

Konut kredilerinde önemli bir düzenlemeye daha gidildi. Daire bazında yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayan ısı yalıtımlı binalar için kredi oranında normal dairelere göre yüzde 10'a kadar artış yapıldı. Bu da 400 bin TL'lik bir dairede peşinatın 40 bin liraya düşeceği anlamına geliyor.

yalıtımlı binalar tasarruf Haberi

yalıtımlı binalar tasarruf

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu gösterdi.

Yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde 2012-2017 kış dönemlerinde yapılan ölçümler, ısınmaya beş yılda daire başına 2 bin 411 TL daha az harcama yapıldığını ortaya çıkardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk imzasıyla "Merkezi Isıtma Sistemlerinin Ve Isı Ölçüm Ekipmanlarının Verimlilik Potansiyelleri" isimli kitapçık yayımlandı. 

Türkiye'deki her 100 dolardan 16'sının enerji için harcandığı belirtilen kitapçıkta, Türkiye'de tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 35'inin binalardan kaynaklı olduğu, bu kapsamda binalardaki enerji verimliliğinin önemli olduğu açıklandı.

Binaların dış duvarları, çatı ve zeminlerinin yalıtılması, pencerelere enerji verimli ikili veya üçlü yalıtım camı yapılması ve hava sızıntılarını önlemek amacıyla pencere bandı...