05 / 05 / 2024

yalova Arboretum arazi alanı

yalova Arboretum arazi alanı

Yalova'daki çeşitli sorunlara ilişkin soru önergesi hazırlayan MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, depremlerde hasar görüp onarılmış yapılara değindi..

Yalova’da konut fiyatları 2 kat artarken arsa ve arazi fiyatları ise düştü!

Son zamanlarda Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yeni ev almasını zorlaştırdı. Yalova’da konut fiyatları iki kat artarken, arsa ve arazilere talepte ise azalma yaşandı.

Vahap Küçük, LC Waikiki'nin üretim tesisleri için Yalova'dan 3 bin dönüm arazi aldı!

LC Waikiki mağazalarında satışı yapılan senelik 500 milyon adedin üzerindeki ürünler, hem kendi üretim tesislerinde hem de piyasadaki konfeksiyon atölyelerinde üretiliyor. LC Waikiki'nin İstanbul'daki üretim yerlerinin Yalova'ya taşınacağı belirtildi.

Katar Emiri Yalova'da saray inşa ettiriyor!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani’nin annesinin Kanal İstanbul güzergahında arazi satın almasından sonra Kraliyet Ailesi'nin Yalova'da saray yaptırdığı öğrenildi. Türk inşaat firması, 10 bin metrekarelik alana inşa edilen sarayın yüzde 75'inin tamamlandığı açıkladı. 

Yalova'da Atatürk'ün köşkünün olduğu arazi millet bahçesi oluyor!

Atatürk’ün Türk milletine bağışladığı Yalova’daki çiftlik Millet Bahçesi oluyor. İçinde Atatürk'ün köşkünün de yer aldığı arazi, Çevre Bakanlığı tarafından TOKİ’ye tahsis edildi...

KentPlus Yalova projesinin ihalesi iptal edildi!

Konkordato sürecinde bulunan Emay İnşaat’ın 2016'da EPP’den aldığı dev ihale iptal edildi. Yalova’da yer alan 383 bin 500 metrekare arazi üzerinde 400 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek proje için yeniden ihaleye çıkılacak.

Yalova İMES OSB'den yatırımcılara yüzde 40 indirim!

Yalova İMES OSB, arazi alım ve kamulaştırma maliyetlerinin belirginleşmesi, borçlanma ve mevduat faizlerinin yüksekliği sebepleriyle yatırımcılara yüzde 40 indirim yapılacağını açıkladı.

Yalova Dini Yüksek İhtisas Merkezi ne zaman başlayacak?

Yalova Çiftlikköy'de eski Etibank tesislerinin bulunduğu arazi üzerine kurulması planlanan Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin bir an önce hayata geçirilmesi için Eski Suriye İslam Alimleri Birliği Başkanı Muhammed Ali es-Sabun, yetkililere çağrıda bulundu.

Yalova arboretum arazisine otel yapılacak!

2012 yılında Yalova Belediyesince otel yapılması şartıyla Arboretum arazisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son sözünü söyledi.

Yalova'daki arboretum arazisi turizme mi açılıyor?

Plan değişti, yeşil alanda beton bloklar yükselecek Yalova'da çöplükken yeşillendirilen arboretum (agaç evi) arazisinin turizme açılmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

Yalova Arboretum arazisi için karar verildi!

Yalova'nın en önemli meselesi haline gelen Arboretum meselesine son nokta koyuldu. Yalova Milletvekili Fikri Demirel, bakanın Arboretum arazisinin yeniden turizm tesis alanı olarak planlara işleneceğini söyledi.

Yalova’da Arboretum tepkisi büyüyor!

Yalova’da Arboretum arazisinin konut alanına dönüştürülmesine tepkiler sürüyor. Bakanlığın 1/25 binlik planda değişiklik yaparak Arboretum’u turizm tahsis alanı statüsünden çıkarmış, arazi konut alanı olarak tanımlanmıştı.

Yalova Kent Konseyi Arboretum'a konut istemiyor!

Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Arboretum'un konut alanına dönüştürülmesini istemediklerini ifade etti.

Yalova Termal Turizm Merkezi etüt raporu onaylandı!

Yalova Termal İlçesi Turizm Merkezi ve 1/25000 ölçekli Bursa G22.D.2 ve G22.D.2 no’lu harita paftalarına ait, Çevre Düzeni Planına altlık Arazi Kullanımına Esas Jeolojik Etüt Raporu onaylandı.

yalova Arboretum arazi alanı Haberi

yalova Arboretum arazi alanı


MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Yalova'daki çeşitli sorunlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Adan sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Adan, depremlerde hasar görüp onarılmış yapıların kentsel dönüşüm ve imar yasalarına uygun olarak yeniden inşaası konusunda düzenlemeler olup olmadığını ve Arboretum arazisinin ihalesi ile ilgili 5 soru sordu.

Adan'ın soruları


1. Yalova İlinde, Arboretum arazi alanı 1/25 binlik plandaki usul ve yasal gerekçelere aykırı olarak 2012 Kasım ayında ihale şartnamesinde emsal 2.00, yükseklik serbest olarak satışa çıkarılmıştır. İhale öncesinde Bilim insanları ve STK'lar basın toplantıları yaparak Arazinin hukuka ve yasalara aykırı satış yapılamayacağını, satışı mahkemeye götüreceklerini, araziyi alacak kişilerin mağdur olacaklarını belirten açıklamalar yapmıştır. Bu konuda yapmış olduğunuz veya yapacağınız çalışmalar hangileridir?

2. Yalova İlinde, atıl vaziyetteki sanayi...