27 / 07 / 2024

Yalova Barajı son durum

Yalova Barajı son durum

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, aldığı tedbirler ile bundan sonraki yıllarda Yalova’da yaşanması muhtemel içmesuyu sıkıntılarının önüne geçti.

TOKİ Yalova projesinde son dakika! O ilçedeki 117 yeni konut için tarih belli oldu!

TOKİ Yalova projesinde son dakika... O ilçedeki 117 yeni konut için tarih belli oldu... İşte Yalova TOKİ 2023 projesi detayları...

Yalova Üniversitesi 29 öğretim üyesi ve öğretim görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 14 Şubat 2023!

Yalova Üniversitesi öğretim üyesi ve öğretim görevlisi alım ilanı yayımladı. Toplamda 29 kişinin alınacağı ilanlara son başvuru tarihi ise 14 Şubat 2023! İşte başvuru şartları ve diğer detaylar…

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

Yusufeli Barajı'nın yapımında son 50 metre!

Yusufeli Barajı 225 metre gövde yüksekliğine ulaşırken, barajın inşaatının tamamlanması için son 50 metre kaldı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den flaş açıklama: O ilde 7 şiddetinde deprem olabilir!

İstanbul, Balıkesir, Denizli, Yalova ve son olarak da Elazığ, Malatya ve Manisa’da yaşanan depremlerdesn sonra konuyla ilgili çalışmalar yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den flaş bir açıklama geldi. İşte Sözbilir'in o açıklaması...

Yusufeli Barajı'yla milli bütçeye 600 milyon liralık katkı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'yla ilgili son durumu anlattı. Çalışmalarda sona yaklaşılan projenin gövde kazı çalışmaları tamamlandı.

Son 16 yılda 6 şehre 33 baraj inşa edildi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından son 16 yılda 33 yeni baraj inşa etti.

Son 5 yılın en fazla değerlenen ili Yalova oldu!

Gayrimenkul sektöründeki gelişim artık İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerle sınırlı kalmıyor. Tıpkı Yalova'nın kaderini Osman Gazi Köprüsü'nün değiştirmesi gibi...

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki Melen Barajı'nın inşaatını inceledi. Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" diye konuştu.

Antalya Gökçeler Barajı tamamlandı!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yapımına 2011 yılında başlanan Gökçeler Barajı tamamlandı. Barajda derivasyon tüneline son beton blok konarak su tutma işlemi başladı.

Akçay Barajı'nın gövde yüksekliği 25 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Akçay Barajı’nda gelinen son nokta ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında son durum!

Artvin'de yapımı tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yalova Kadıköy'de 11.7 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Yalova Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy'de bulunan 3 arsayı satışa çıkardı. Son teklif verme tarihi 23 Kasım 2016 olan arsaların toplam bedeli 11 milyon 775 bin TL olarak belirlendi.

Yalova Barajı son durum Haberi

Yalova Barajı son durum

2013 yılının kurak bir yıl olması ve kuraklığın 2014 yılında da devam etmesi sonucunda tarihinin en kurak yıllarından birini geçiren Yalova’ya içmesuyu temin eden Gökçe Barajı yapımından beri doluluk oranı olarak en düşük seviyesine ulaşarak yüzde 4’e kadar düşmüştü.


Kurak geçmesi tahmin edilen yaz aylarının öngörüsü ve Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları ile hemen işe başlayan DSİ Genel Müdürlüğü “Gökçe Barajı Kurtköy Derivasyonu”nu 22 Nisan 2014 tarihinde ihale etti ve 14 Mayıs 2014 tarihinde işe başladı. 120 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan derivasyondan baraja su, 6 Eylül 2014’te aktarılarak büyük bir başarıya imza atıldı. Tamamlanan bu derivasyon ile Safran deresinden yılda 13 milyon metreküp su, 7 bin 483 metre uzunluğundaki boru ile Gökçe Barajına aktarılıyor.


Diğer yandan yaşanan kuraklığa çözüm...