03 / 05 / 2024

yalova botanik parkı

yalova botanik parkı

Türkiye’de sadece İstanbul, Adana ve Yalova’ da bulunan botanik bahçelerinin dördüncüsü Ordu’da inşa ediliyor. 116 dönüm arazi üzerine kurulacak olan botanik bahçesinin toplam yatırım maliyeti ise 12 milyon 500 bin TL’yi buluyor.

Yalova Sakura Park 2. etapta peşinde yüzde 5 indirim! Hemen teslim fırsatı!

APEC Çelik Yapı Sistemleri  tarafından Yalova'da yükselen Sakura Park projesinin 2. etabında hemen teslim fırsatı ve peşin ödemelerde yüzde 5 indirim fırsatı devam ediyor. Peki Sakura Park 2. etapta konut fiyatları ne kadar?

Sakura Park Yalova 2. Etap'ta teslimler Ocak'ta! 

Sakura Park Yalova 2. Etap'ta villa satışları ve tapu teslimleri başladı. Peki Sakura Park Yalova 2. Etap'ta villa fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler...

TMSF Eter Park Yalova Gayrimenkulleri 180 milyon TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Eter Park Yalova Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı.

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değişti!

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı iddiasına bakanlıktan yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamada Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bursa'daki Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya açılıyor!

Bursa'da yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirildi ve doğal SİT gitti ‘Kontollü kullanım alanı’ geldi. Park'ta yapılaşmanın da önü açıldı.

Yalova Gazipaşa'daki dükkanlar yıkılıyor!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Gazipaşa Caddesi ve Bad Godesberg parkı üzerinde bulunan işletmelerinin tahliyesi Haziran ayı içerisinde yapılacak. Tahliyelerin ardından işletmelerin yıkımına başlanacak. 

Trabzon'da otopark inşaatı için ihale düzenlenecek! 

Trabzon Botanik Parkın açılmasının ardından bölgede trafik yoğunluğu da arttı. Çok fazla şikayet gelmesi üzerine Köseoğlu Caddesine otopark yaptırmak için harekete geçti.

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu'da bulunan Batonik Park'ın sökülerek yerine şehir hastanesi yapılması planı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Ordu Valisinin “Şehir hastanesine ilişkin imar değişikliğine itiraz olmadı” açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan'dan itiraz geldi.

Atakule AVM nerede? Nasıl gidilir?

Atakule AVM dün açıldı. Peki Ankara'nın merkezinde Botanik Parkı manzaralı bir tepede yer alan Atakule AVM nerede? Nasıl gidilir? İşte cevabı...

Trabzon Botanik Park yarın açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yapımını tamamladığı Trabzon Botanik Park yarın açılıyor.

Trabzon Botanik Park 9 Temmuz'da görücüye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’a kazandırdığı dev eserler arasında yer alan Trabzon Botanik’i, 9 Temmuz Pazartesi günü görücüye çıkartıyor.

yalova botanik parkı Haberi

yalova botanik parkı

 Karadeniz Bölgesi'nin ilk botanik bahçesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ordu’da kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülecek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Enver Yılmaz, "Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, Türkiye'nin dünya mirası özel eserlerinin birebir küçültülmüş hallerinin sergileneceği, İstanbul'daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak" dedi.


KARADENİZ'DE İLK


Türkiye’de sadece İstanbul, Adana ve Yalova’ da bulunan botanik bahçelerinin dördüncüsü Ordu’da inşa ediliyor. Dünyanın değişik bölgelerinden 3 bin tür bitkinin bulunacağı botanik bahçesinde, geniş yeşil alanlarla ve su yüzeylerine sahip görsel bir şölen yaratılarak ziyaretçilerin hoş vakit geçirebilecekleri dinlenme mekanları bulunacak.


BAŞKAN YILMAZ: ORDU'NUN PRESTİJİ OLACAK


Altınordu ilçesine bağlı Eskipazar mevkiinde 116 dönüm alan üzerinde kurulacak olan Ordu Botanik Bahçesi inşaatında incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yüklenici firma...