16 / 05 / 2024

yalova kıyı uzunluğu

yalova kıyı uzunluğu

Yalova'da 3621 Sayılı Kıyı Kanunu uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylı kıyı yapı ve tesislerine ait dolgu imar planları sayısallaştırılarak 1/25000 ölçekli topoğrafik haritalarda toplanıyor.

Kadıköy'ün en pahalı evi belli oldu! Dudak uçuklatan fiyatı ilan sitesini salladı! Aidatı ise resmen bir kira bedelinde!

İstanbul'un en  değerli ilçelerinden biri olan Kadıköy'de tarihi ve kültür yerleri kadar, satılık konut fiyatları da konuşuluyor. Kadıköy'de en pahalı satılık evin fiyatı adeta dudak uçuklatır türden. İşte ayrıntılar...

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Kadıköy Belediyesi, Yalova'da arsa satacak!

Yalova İli Kadıköy Belediye Başkanlığı, Yalova'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış ihalesi 1 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Malatya'da son durum: Enkazların yaklaşık yüzde 99'u kaldırıldı!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu kentte enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 99'a ulaştığını belirtti.

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay nereye kurulmalı? Hatay’da neresi daha sağlam zemine sahip?

Deprem felaketlerinde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizin yeniden imarının bir yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, hala artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede bu sürecin nasıl işleyeceği şu sıralar en önemli gündem maddesi.

EPP'den Yalova Çiftlikköy'de satılık arsa! 

Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Tic. A.Ş., Yalova Çiftlikköy Kılıç Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi'nin ihalesini 7 Şubat 2023 Salı günü saat 14:30'da gerçekleştirecek. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Yalova Kadıköy'de 15.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Yalova Kadıköy Belediyesi, Yalova ilinde yer alan gayrimenkulü 15 milyon 250 bin TL'ye satıyor...

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!

Tükiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek. Tüm hatlar yenilenecek. Demir yolu taşımacılık payı yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15’e ulaşacak ve Türkiye demir yolunda merkez haline gelecek...

Yalova'daki Yürüyen Köşk bakıma alındı!

Yalova'daki Yürüyen Köşk Yalova Belediyesi tarafından bakım ve onarıma alındı. Köşk'teki çalışmalar bir hafta sürecek. 

Kiralar Kadıköy'de ucuzladı, Ümraniye'de uçuşa geçti!

Kadıköy’de 3 bin TL’ye yaklaşan ev kiraları, 2 bin TL’ye geriledi. Kısa zaman önce açılan Üsküdar-Ümraniye Metrosu ise bölgedeki kira fiyatlarını uçurdu.

Yalova Kadıköy'de 10.7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Yalova Kadıköy Belediye Başkanlığı tarafından 2 arsa ihale ile satışa sunuyor. Satış ihaleleri 15 Ağustos'ta gerçekleşecek..

yalova kıyı uzunluğu Haberi

yalova kıyı uzunluğu


İzmit Körfezinden Gemlik Körfezine kadar yaklaşık 123 km kıyı uzunluğu bulunan Yalova'da 3621 Sayılı Kıyı Kanunu uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylı kıyı yapı ve tesislerine ait dolgu imar planları sayısallaştırılarak 1/25000 ölçekli topoğrafik haritalarda toplanıyor. 


2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanan çalışmanın sona ermesiyle, Yalova'nın kıyılarında planlı kıyı yapı ve tesisleri onaylı yüzölçümleri ve kullanım çeşitliliği ile gösterilmiş olacak, böylece kıyıların boş alanları ve kapasiteleri daha yakından takip edilerek bundan sonraki talep edilecek kıyı yapılarının öngörülmesinde önemli bir kriter...