29 / 04 / 2024

Malatya'da son durum: Enkazların yaklaşık yüzde 99'u kaldırıldı!

Malatya'da son durum: Enkazların yaklaşık yüzde 99'u kaldırıldı!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu kentte enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 99'a ulaştığını belirtti.



Malatya Valisi Hulusi Şahin makamında gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada, okullarla ilgili çok fazla sorun olmadığını dile getirerek, 7 okulun yıkıldığını onların da hızlı bir biçimde yapılacağını söyledi. Ağır hasarlı okullarla ilgili de konuşan Vali Şahin açıklamasında "prefabrik okulları eylüle yetiştireceğiz. Onlar da sayıca çok değil" dedi.

Malatya da son durum: Enkazların yaklaşık yüzde 99 u kaldırıldı!

Yaptığı açıklamada eğitimi engelleyen bina problemi olmadığını dile getiren Vali Şahin, "2 Mayıs tarihinde öğretmenlerle ve öğrencilerle tüm okullarda eğitime tam olarak başlayacağız. Şimdi de devam ediyor ama öğrenci ve öğretmen seviyesi olarak 3'te 1 seviyelerinde. Önümüzdeki hafta bunu da tamamlayacağız. Eylül ayına kadar da diğer hususları tamamlayıp, eğitim öğretim anlamında normal hayata tam olarak geçmiş olacağız." dedi.


Geri Dön