15 / 05 / 2024

Malatya'da son durum: Enkazların yaklaşık yüzde 99'u kaldırıldı!

Malatya'da son durum: Enkazların yaklaşık yüzde 99'u kaldırıldı!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu kentte enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 99'a ulaştığını belirtti.



Ağır hasarlı binaların askı süresi 6 Mayıs tarihinde tamamlanacak

Vali Şahin yaptığı açıklamada enkaz kaldırma ve bina yıkımı süreçlerinin süreceğini belirterek önemli açıklamalar yaptı.

Vali Şahin yaptığı açıklamada enkaz kaldırma çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, yüzde 98-99 seviyelerine geldiğini söyledi.

Açıklamasında "O, yüzde 1-2'lik seviyede bazı binaların tescilli olması ya da o tescilli binayla çok yakın olması sebebiyle onların süreçleri biraz daha zaman alıyor." diyen Vali Şahin, "Bazı yapılarda enkaz ile ağır hasarlı binalar iç içe geçmiş durumda. Enkazı kaldırdığınız zaman diğer yapıyı da yıkmak durumunda kalıyorsunuz." dedi.

Yaptığı son dakika açıklamasında İnönü Caddesi'ndeki Deniz Bank binasının bu durumda olduğunu kaydeden Vali Şahin, Bunlarla ilgili sürecin biraz daha devam edeceğini ama yüzde 99 seviyesinde enkazı kaldırdıklarını söyledi.

Açıklamasında bundan sonraki süreçte de artık ağır hasarlı binaların askı süresinin devam ettiğini ve 6 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla tamamlanacağını kaydeden Şahin, "Ondan sonra da artık ağır hasarlı yapıların yıkılıp, enkazlarının kaldırılması süreci başlıyor ki bu şimdiye kadar yaptığımızın yaklaşık olarak 6 katı kadar bir büyüklüktür yani çok." dedi.

DASK'ın hasar ödemesi 21 milyar lirayı geçti!

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Son dakika: Kahramanmaraş'ta 3.5 şiddetinde deprem!


Geri Dön