21 / 05 / 2024

Yalova Taş Ocağı projesi ne olacak

Yalova Taş Ocağı projesi ne olacak

Yalova’da 192 bin ağacı katledecek taş ocağına verilen ÇED raporunun iptali için çevrecilerin açtığı davada mahkeme, bakanlıktan 15 gün içinde kararın dayanağı ve savunmasını istedi

Sakura Park Yalova 2. Etap'ta teslimler Ocak'ta! 

Sakura Park Yalova 2. Etap'ta villa satışları ve tapu teslimleri başladı. Peki Sakura Park Yalova 2. Etap'ta villa fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler...

Milli Emlak'tan Yalova Çınarcık'ta arsa fırsatı! Konut alanı imarlı arsanın fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Yalova Çınarcık'ta yer alan konut alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

İkizdere için acele kamulaştırma kararı!

Rize’de İyidere Lojistik Limanı İnşaatı’nda kullanılması amacıyla İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Kalkandere Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bölgenin kamulaştırma kararı yayınlandı.

Yalova'daki 3 taşınmaz için özelleştirme ihalesi gerçekleştirildi!

Yalova merkezde 3 taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı. 

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Yalova Özalp Turizm Yolcu Taşımacılığı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalova Özalp Turizm Yolcu Taşımacılığı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Sahabet Şahin tarafından kuruldu.

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

Deprem korkusu Yalova’yı DASK’ta lider yaptı!

Konut sigortası ve DASK’ın doğu illerinden yeterince farkındalık oluşmadığı açıklandı. Deprem korkusunu yaşayan Yalova’nın ise DASK’ta yüzde 86,1 ile ilk sırada yer aldığı belirtildi.

Alaçatı Havaalanı atıl yatırım olacak iddiası! 

İzmir Çeşme'de 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanan havaalanının, bölgedeki taş ocağının faaliyetlerini sürdürmesi halinde atıl yatırım olacağı iddia edildi. 

Mısır piramitleri nasıl inşa edildi?

Mısır'da antik taş ocağı Hatnub'daki arkeolojik incelemelerinde piramitlerin nasıl inşa edildiğine dair önemli kalıntılar bulundu.

TCDD'nin Menemen'de yapacağı taş ocağı projesi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menemen ilçesinde TCDD tarafından yapılması planlanan taş ocağı ve diğer bazı tesisleri TBMM gündemine taşıdı..

3. havalimanına malzeme yetmedi, taş ocağı genişletildi!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanı inşaatında kullanılan malzemeler yetmedi ve o nedenle taş ocağı genişletildi...

Rize-Artvin Havalimanı'na taşocağı davası!

Yaklaşık 88.5 milyon taş dolgu üzerine inşa edilecek olan Rize-Artvin Havalimanı için gerekli dolgu malzemesini temin etmek üzere Rize’nin Pazar ilçesinin Hisarlı, Sivrikale ve Subaşı köylerini içerisine alan Haçapit Vadisi’nde üç taşocağına izin verildi.

Yalova Taş Ocağı projesi ne olacak Haberi

Yalova Taş Ocağı projesi ne olacak

Yalova’da ‘Taş ocağı Kapasite Artışı Projesi’ için verilen ve 192 bin 444 ağacın kesilmesine onay veren ÇED raporunun iptali için çevreciler tarafından açılan davada, Bursa 3’üncü İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kararın dayanağı ve savunmasını istedi.

Yalova’nın Güneyköy sınırları içinde kalan, Rümeysa Bağatar ile bir dönem Ak Parti Yalova il yönetiminde görev yapan Muğlim Bağatar’a ait BMT Bahadır Madencilik Şirketi tarafından işletilen tesisin ‘Kapasite Artışı Projesi’ için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED olumlu kararı verdi.


Ek süre talebi

Karara tepki gösteren Samanlı Dağları Çevre ve Kültür Derneği ile Yalova Çevre Platformu Yürütme Kurulu üyesi Hakim Menteş, işlemin, ’hukuka aykırı olduğu, 192 bin 444 orman ağacının kesilmesine yol açacağı’ gerekçesiyle Bursa 3’üncü İdare Mahkemesi’ne kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı....