19 / 05 / 2024

yanan tabakhane camisi

yanan tabakhane camisi

Ulus Kevgirli Sokak’ta bulunan Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait 600 yıllık tarihi Tabakhane Camisi’nin restorasyonu tamamlandı. Caminin bir yıl önce çıkan yangında ahşap tavan süslemelerinin bulunduğu iç kısımları tamamen yanmıştı...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Vaniköy Camisi en kısa sürede ayağa kaldırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan Vaniköy Camisi'nin en kısa zamanda aslına uygun olarak ayağa kaldırılacağını söyledi.

Bursa'da evi yanan aileye geçici konut tahsis edildi!

Bursa Tabakhane Mahallesi'nde evi yanan ailenin diğer fertlerinin ise başka bir eve yerleştirildiği ve ihtiyaçlarının temin edildiği belirtildi.

Mehmet Tiryaki Tabakhane Camisi'nin inşaatını inceledi!

Tabakhane Camisi'nin yıktırarak yeniden yapımını üstlenen Simav'ın İzmir ve Manisa'daki hayırsever iş adamı Mehmet Tiryaki, Tabakhane Camisi inşaatını ilk kez inceledi.

Ankara Yenice Camii yenileniyor!

Başkent’te ibadet mekanlarına gerek yapım aşamasında destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Ulus’ta yangın sonucu kullanılamaz hale gelen Tabakhane Camisi’nden sonra şimdi de yangında zarar gören bir camiyi daha cemaatle buluşturuyor.

Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 1887'de yapılan Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kaymakam Gökhan Azcan, Mahmudiye Mahallesi’ndeki caminin restorasyon çalışmalarının 10 ay önce başladığını söyledi.

Yedi Kızlar Camisi'nin metal minaresi değiştirildi!

Bulgaristan’ın güneydoğusunda Yunanistan sınırına yakın Nalbantlı köyündeki 600 yıllık tarihi Yedi Kızlar Camisi, yeni minaresine kavuştu. Nalbantlı'da yer alan Yedi Kızlar Camisi'nin metal minaresi değiştirildi.

Tarihi Kalfat Camisi restore edildi!

Tarihi Kalfat Camisi restore edildi. Doğancızade Hacı Derviş tarafından 1275'te Kalfat köyünde yaptırılan mescidin 1912'de yıkılmasının ardından inşa edilen camide, geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Köln’deki Barbaros Camisi, 49 yıl sonra ibadete kapanıyor!

ALMANYA’YA göç eden Avrupalı Türklerin 49 yıl önce kurduğu ilk cami kapatılıyor. Köln’deki Kyffhaeuser Caddesi 26 numarada bulunan Barbaros Camisi, binayı satın alamadığı için taşınmak zorunda kalacak...

Dünyanın 3. büyük camisi Cezayir’e!

Alman mimar Jürgen Engel Cezayir’de, mukaddes şehirler Mekke ve Medine’de bulunan camilerden sonra dünyanın üçüncü büyük camisi olacak ‘Djamaâ el Djazair’in (Cezayir Büyük Cami) projesini tasarlıyor...

Şaban Ağa Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Yatağan Stratonikeia antik kenti içinde bulunan tarihi Şaban Ağa Camisi'nin aslına uygun olarak restore edilmediğini öne sürdü ve "Bu cami güya restore edilmiş, ama insan keşke edilmeseydi demekten kendini alamıyor" dedi

Alaaddin Camisi ibadete açıldı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kalıcı Eserler Projesi kapsamında restorasyonu yapılan Alaaddin Camisi'nin açılışını yaptı.Eskişehir'de yeni stadın açılışı da 19 Mayıs'ta açılacak...

Çamlıca Camisi'nde kadınlara ayrıcalık!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacağı belirtilen Çamlıca Camisi'nde kadınların ihtiyaçlarına yönelik özel çalışmalar yapılıyor. Emzirme odası ve çocuk bakım odası gibi bölümlerin de olacağı camide duş alınabilecek yerler de olacak...

yanan tabakhane camisi Haberi

yanan tabakhane camisi

Ankara Ulus’ta bir yıl önce çıkan yangında ahşap tavan süslemelerinin bulunduğu iç kısımları tamamen yanan tarihi Tabakhane Camisi restore edildi.

Ulus Kevgirli Sokak’ta bulunan Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait 600 yıllık tarihi Tabakhane Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.


6 ay gibi kısa bir sürede restore edilen tarihi camide yok olan ahşap desenler tekrar ortaya çıkarken, caminin çevre düzenlemesi de yapıldı. Restorasyon kapsamında tarihi caminin çatısı yenilendi, iç bölümlerdeki yanan ahşap kısımlar sökülerek sıva raspaları yapıldı. Saçak kaplamaları tekrar yapılan caminin avize, mihrap, minber ve kürsüsü de restorasyon projesine uygun olarak eski özgün haline getirildi. Dış cephesi beyaza boyanan tarihi caminin çevre kaldırımları da yenilendi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus Tarihi Kent Merkezi’nden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, özgün yapısına kavuşturulan tarihi caminin kısa bir...