09 / 05 / 2024

Yangın güvenliği nasıl sağlanır

Yangın güvenliği nasıl sağlanır

Türkiye’de her yıl 25 Eylül haftası “Yangından Korunma Haftası” olarak değerlendiriliyor ve bu önemli hafta için çeşitli bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.Yangın güvenliğinde “yalıtım” önemli rol oynuyor...

Hiç evi olmayanlara bakanlıktan 500 bin TL'ye varan konut desteği! Konut desteği nasıl alınır 2024?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evi olmayan vatandaşlara 500 bin TL'ye kadar konut desteği veriyor. Peki Aile Bakanlığı'nın konut desteği nasıl alınır?

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

2 bin 500 lira doğal gaz desteği alabilirsiniz! Doğal gaz desteği nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan doğal gaz desteği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Peki, Doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteğinden kimler yararlanabilir? İşte detaylar…

Kripto paraların güvenliği için donanım cüzdan!

Ledger Üst Yöneticisi Pascal Gauthier, kripto paraların güvenliği için donanım cüzdanlarının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Tayfun Küçükoğlu: Binaların inşasında yangın güvenliğine öncelik verilmeli!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütleri arasında yer alan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, ‘Yangından Korunma Haftası’nda yaptığı açıklamada; yangın güvenliği konusunda yeni inşa edilen ve yenilenen binalarla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

Yangın güvenliği nasıl sağlanır Haberi

Yangın güvenliği nasıl sağlanır

Türkiye’de her yıl 25 Eylül haftası “Yangından Korunma Haftası” olarak değerlendiriliyor ve bu önemli hafta için çeşitli bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yangından korunmanın, can ve mal kayıplarına engel olmanın en önemli yollarından birisi de doğru uygulanmış “yalıtım”... 


İzocam da yangın güvenliğini “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”e uygun olarak tasarlayıp ürettiği ürünü İzocam Manto Taşyünü ile sağlıyor. 



Herhangi bir sebeple meydana gelen yangınlar üzücü sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle de büyük kentlerde itfaiyenin girmekte zorlandığı dar sokaklar, son dönemde inşa edilen yüksek katlı binalar yangının daha endişe verici boyuta varmasına neden olabiliyor. Bu nedenle kentsel dönüşümde bu kriterlerin göz önünde bulundurulması ve yeni inşa edilen binalarda yüksek “yangın güvenliği” sağlayan “yalıtım”ın doğru şekilde uygulanması en önemli unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek bir binada uygulanması...