03 / 05 / 2024

yangına dayanıklı duvar

yangına dayanıklı duvar

Yangına dayanıklı olan, yıkılmayan bölme duvarlarını sertifikalandırarak, yapı sektörüne can güvenliği sağlayan ASPEN Diversa, Modüler Bölme Duvar Sistemleri ile yangının 45 dakika içerisinde ilerlemesini ve yayılmasını engelliyor...

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

1940 yılında tahta, dayanıksız ve saz gibi yerlerde yaşayan aileler için ucuz ve dayanıklı evlerin yapılmasına karar verilmiş. 

1933 yılında şehir yolları daha dayanıklı yapılacak!

1933 yılında şehirlerde yapılan yolların kısa süre içinde bozulmasından dolayı belediye bundan sonra daha dayanıklı yol yapılmasına karar vermiş.

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Elektrikli ısıtıcı almak isteyenlere müjde! Goldsun Supra suya dayanıklı elektrikli ısıtıcıda içinizi ısıtacak fırsat!

Kasım ayına sayılı günler kala havaların hissedilir derecede soğumasıyla beraber elektrikli ısıtıcılara olan rağbet de arttı. Elektrikli ısıtıcı konusunda adından sıkça söz ettiren Goldsun da hem kumandalı ve hem de suya dayanıklı bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Bina dayanıklılık testinde talep patlaması! Bina başına fiyat 20 bin TL'den başlıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bina dayanıklılık testine talepte yüzde 100'ü aşan yükseliş yaşanırken, ayrıntılı rapor bir ayda çıkıyor ve bina başına maliyet 20 bin TL'den başlıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ yangından kurtulan yaşlı çiftin evini tamamladı!

Antalya Manavgat'ta meydana gelen yangında evlerini kaybeden yaşlı çift için TOKİ tarafından yangına dayanıklı ev inşa edildi. 

Ergün Polat İnşaat Grubu'ndan Dayanıklı Binalar projesine destek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ergün Polat İnşaat Grubu Dayanıklı Binalar projesine destek veriyor...

Kemal Kılıçdaroğlu: Doğal afetlere dayanıklı konut herkesin hakkı!

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Şehirlerde öncelik depreme dayanıklı yapılar olmalı!

Türkiye İMSAD, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tüm şehirlerinde depreme dayanıklı, çevre dostu yapılarla can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Yaşadığınız bina depreme dayanıklı mı?

İzmir’i derinden sarsan ve can kayıplarına neden olan deprem sonrasında gözler yeniden konutların güvenirliliğine çevrildi. Peki yaşadığınız bina depreme dayanıklı mı?

2 bin 202 hizmet binası deprem dayanıklılığı açısından incelendi!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2007 öncesinde yapılan 2 bin 202 hizmet binasını deprem dayanıklılığı açısından inceledik" dedi.

yangına dayanıklı duvar Haberi

yangına dayanıklı duvar

Dünya çapında birçok projenin iç mimarisinin tamamlayıcısı olan ASPEN, uzun Ar-Ge ve test çalışmalarının ardından, yeni bir başarıya daha imza atarak,45 dakika boyunca yangına dayanıklılık gösteren duvar sistemiyle, çelik taşıyıcıların ve ahşap panellerin, alevlenmediğini ve çökmediğini ispatladı. Aspen İntegra metal asma tavan sistemleri ve Aspen Diversa Modüler Bölme Duvar Sistemlerinin almış olduğu yangına dayanıklılık sertifikasıyla, yapı sektörüne güvenlik ve kalite sağlıyor. 


Yangın Yönetmeliği Binaların Güvenliğini Arttırıyor


Aspen Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu; her zaman can güvenliğinin firmaları açısından çok önemli olduğunu, günümüzde ise yapı yönetmelikleri kapsamında binaların yangından korunmasının önem kazandığını belirtiyor. Yönetmelikte yangın duvarının; aynı bina içinde yangının ilerlemesini ve yayılmasını, belirtilen süre içerisinde yangını durduran düşey eleman olarak tanımlandığını, bu yapı elamanlarından oluşan Aspen Diversa Bölme Duvar Sistemi ile de...