02 / 05 / 2024

yangında ölen inşaat işçileri

yangında ölen inşaat işçileri

Esenyurt'taki çadır yangınında dokuz işçi kaçtıkları arka bölümde birlikte, biri kapıda, biri de çadırın ortasında ölüme yakalanmış

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi için şok açıklama! Ölen inşaat mühendisini suçladılar!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde 1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nin L blokunun ilk duruşmasında sanıklar ölen inşaat mühendisini suçladı.

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

İnşaat yasaklarına uymayanlara büyük ceza! Belediyeler işletmeleri sıkı takibe aldı!

5 Mayıs-15 Ekim arasında uygulanan inşaat yasağı süresi boyunca kurallara uymayan firmalara cezai yaptırım uygulanıyor. Kuşadası Belediyesi inşaat yasağı boyunca kurallara uymayan firmalara göz açtırmadı.

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!

Ekonomide rasyonel politikaların öne çıkmaya başlaması ile beraber maliyet baskısı altında kalan inşaat sektörünün hareketlenebileceği ifade edildi. Fakat dolardaki yükselişle beraber ev fiyatlarının da artmaya devam edeceğinin altı çizildi.

Konut inşaat maliyet bedelleri 2022!

2022 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri bugün belli oldu. İşte konut inşaat maliyet bedelleri 2022...

Ankara'da inşaat iskelesi çöktü: 2 işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara Altındağ'da inşaat iskelesinin çökmesi sonucunda 2 işçi yaşamını yitirdi.

İnşaat maliyetleri 2021!

2021 yılında uygulanacak inşaat birim maliyetleri belli oldu. Peki inşaat birim maliyetleri ne kadar? İşte inşaat maliyetleri 2021...

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 

İnşaat sektörü 2021'de temkinli büyüyecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yeni meslekleri ortaya çıkardı. 2021 istihdam piyasasında ise inşaat sektörü temkinli büyümeye devam edecek.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 12,2 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Ocak ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 12,2 oranında düşüş yaşadı. 

Konya Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaat çalışmaları başlıyor! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaatın Mart ayında başlayacağını dile getirdi. 

Artvin Eski Köprübaşı'nda yürütülen inşaat çalışmaları!

Artvin'de Eski Köprübaşı mevkiinde yürütülen inşaat çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

yangında ölen inşaat işçileri Haberi

yangında ölen inşaat işçileri

Esenyurt’ta, 11 işçinin yanarak öldüğü işçi çadırının krokisi de ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Raporu’nda yer verilen krokiye göre, 11 işçiden Ordulu Ahmet Yağal çadırın tutuşmasına yol açan süngerleri söndürürken kapıda öldü. Dokuz işçi kurtulabilmek umuduyla kaçıştıkları çadırın arka bölümünde, sonuncusu da bir başka noktada ölü bulundu. Çadırın arkasında acil çıkış kapısı olmadığı ve bu bölge, soğuktan korunmak için suntayla kapatıldığından, dokuz işçi dışarıya çıkamadı. Çadırdan son anda kaçabilen işçilerden biri, elleriyle toprağı kazıp kapı açmak istediyse de başaramadı. Geriye o gece yaşananları anlatan kroki kaldı. 


Esenyurt’taki işçi çadırı, 11 Mart 2012 akşamına girmekteydi. Günlerden pazardı. Mesai, saat 18.00’de bitmişti. Yakındaki bir kahvehaneye oyun oynamaya giden beş Sivaslı hemşeri hariç, herkes koğuşta istirahate çekilmişti. Vanlı Sevdin Özer,...