28 / 04 / 2024

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!

Ekonomide rasyonel politikaların öne çıkmaya başlaması ile beraber maliyet baskısı altında kalan inşaat sektörünün hareketlenebileceği ifade edildi. Fakat dolardaki yükselişle beraber ev fiyatlarının da artmaya devam edeceğinin altı çizildi.



Seçimlerin sona ermesinden sonra dolarda yaşanan tarihi yükselişin hem inşaat hem de gayrimenkul sektöründe belirsizliği ortadan kaldırabileceği belirtildi. Fakat sektörü yeni maliyet artışları ve zamlar bekliyor. 2 seneden beri baskılanan döviz kurları nedeniyle maliyet hesabı yapmakta zorlanan inşaat sektörü temsilcileri, ekonomide rasyonel politikalara dönülmesi ile beraber yeni bir dönemin başlayacağını öngördü.

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!

sozcu.com’un haberine göre, Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, “Dövizde son 2 senedir baskılama vardı. Bu yükseliş ile birlikte dolar olması gereken seviyeye ilerliyor. Hiç şüphesiz bu yükselişle ithal ürünlerde de maliyet artışları yaşanacak. Bu doğrultuda, inşaat sektöründe fiyatlar yükselebilir. Yatırımcı bu ortamda yeni proje üretmek ister mi onu da görmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in izleyeceği politikaların gayrimenkul sektörünün gideceği nokta bakımından önemli olacağını ifade eden Akdoğan, “Para politikalarında sıkılaşma mı olacak? Konut faizleri ne olacak? Tüm bunları görmek gerek. Fakat faiz oranları yüksek olmasına rağmen bankalar kredi vermeye yanaşmıyor. Kredi musluklarında da kısıtlamalar var” dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön