10 / 05 / 2024

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!

Ekonomide rasyonel politikaların öne çıkmaya başlaması ile beraber maliyet baskısı altında kalan inşaat sektörünün hareketlenebileceği ifade edildi. Fakat dolardaki yükselişle beraber ev fiyatlarının da artmaya devam edeceğinin altı çizildi.



BEKLEME SÜRESİ BİTECEK

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım “Dolardaki rakam yanlıştı. Herkesin zaten bu hususta tereddütleri vardı. Bu nedenle bu yükselişten önce de malzeme fiyatları mevcut kurdan değil, daha yüksek kurdan hesaplanıyordu. Belirsiz piyasa koşulları yüzünden sektörde durgunluk vardı. Doların olması gereken noktayı görmesiyle beraber sektördeki bekleme süreci sona erecek. Faiz oranlarının da olması gereken seviyeye gelmesi durumunda önümüzde daha gerçekçi bir manzara ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!

“DOLAR 27 TL'Yİ GÖRÜRSE FİYATLAR YÜZDE 20 ARTAR”

“Dolar kurunda 27-28 lira seviyesi konuşuluyor” diyen TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, “Dolar, 21-22 TL bandındayken, sektör zaten doları 23 lira, 24 lirada sabitlemişti. Fakat 27-28 lira bandı söz konusu olduğu zaman maliyetlerde muhakkak artış yaşanacak. Ülkede enflasyon da var. Enflasyon, maliyet artışları ve döviz kurundaki bu muhtemel yükseliş, gayrimenkulde fiyatların da yüzde 20 seviyesinde artmasına sebep olur” değerlendirmelerinde bulundu.

Ticaret Bakanlığı çok sayıda yüksek maaşlı personel alacak! Detaylar ve son başvuru tarihi belli oldu!

İŞKUR, birçok ildeki huzurevlerine personel alımı yapacak! KPSS şartı yok!

BİM az önce duyurdu! Çift kişilik su geçirmez alez 155 TL’ye, fırın kabı 89 ‘ye, çelik satır 120 TL’ye düştü!


Geri Dön