30 / 04 / 2024

yangınlar nasıl önlenir

yangınlar nasıl önlenir

Eryap A.Ş. CEO' su Emrullah Eruslu, " Türkiye' de yılda yaklaşık 75 bin yangın vakası yaşanırken; doğru yalıtımla yangınların önüne geçilebileceği halen bilinmiyor " dedi...

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Erdoğan duyurdu! 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına 100 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu. Peki, 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak? İşte detaylar...

e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte sorgulama ekranı...

Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) yasasına ilişkin detaylar netleşmeye devam ederken vatandaşlar e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Doğum borçlanması nedir? Doğum borçlanması nasıl olur?

Doğum borçlanmasının ne olduğu ve nasıl yapıldığı çalışan kadınlar tarafından merak edilen ve sorulan sorulardandır. İşte detaylar!

Pandemi süreci gayrimenkul sektöründe çalışan kadınları nasıl etkiledi?

Gayrimenkulde Kadın Liderler(GKL) Platformu, sektörde çalışan kadınların pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini açıklayan rapor yayınladı. 

Kardeşler mirastan nasıl mahrum edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Biz eşimle 80’li yaşlardayız. Aile yakınları olarak en yakın kardeşler var. Gayrimenkullerimizin intifa hakkını muhafaza ile kuru mülkiyetini hayır kurumlarına bağışlamak istiyoruz. Ancak ortak intifa hakkı olmaz diyorlar, bunu nasıl hallederiz?' sorusunu

Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Havalimanındaki bir yangın riski, iyi mühendislik ve doğru çözüm tercih edilerek  binlerce yolcuyu paniğe sevk etmeden kontrol altına alınabiliyor. Peki, Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Yüksek binalarda çıkan yangınlar nasıl önlenir?

Londra'da 24 katlı kulede meydana gelen yangında en az 12 kişi hayatını kaybetti. Peki bu kadar yüksek katlı binalarda çıkan yangınlarla nasıl baş edilebilir?

Binalardaki duman alarmı gece yangınlarındaki ölüm oranını azaltıyor!

Haluk Yanık, 12-13 Kasım 2015 tarihlerinde Wow Convention Center’da düzenlenen “IV. Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi”nin açılış konferansında konutlarda yangın algılama ve uyarı sistemlerini işledi.

Kredi ile alınmış evin satılması nasıl önlenir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında kredi ile alınmış evin satılması nasıl önlenir ile ilgili okuyucunun sorusunu cevaplıyor.

Mirasçılık belgesi talebi nasıl yapılır?

Mirasçılık belgesi kapsamında bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden miras kalması durumunda; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteriliyor. Peki, mirasçılık belgesi talebi nasıl yapılır? Nereye yapılır?

Veraset ilamı noterden nasıl çıkarılır?

Veraset ilamı, bir kimsenin ölümü halinde yakınlarına miras bıraktığı takdirde, yasal olarak bu mirasın kimlere ne oranda kaldığını gösteriyor. Peki, veraset ilamı noterden nasıl çıkarılır? İşte yanıtı..

Devredilen hissenin kiraya verilmesi nasıl önlenir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun 'Yeni hissedarın kiraya vermesini nasıl önlenir?' sorusunu cevaplıyor.

yangınlar nasıl önlenir Haberi

yangınlar nasıl önlenir

Eryap A.Ş. CEO'su Emrullah Eruslu, "Türkiye'de yılda yaklaşık 75 bin yangın vakası yaşanırken; doğru yalıtımla yangınların önüne geçilebileceği halen bilinmiyor. Yapılarda oluşabilecek yangınlara karşı, yangın güvenliği sağlamanın yolu aktif önlemlerin dışında, doğru yalıtımdan geçiyor" dedi. 


Özellikle ahşap tarihi eserlerin yangınla kül olmalarının. tarihin yok olmasının önlenmesi için özel yalıtım yapılması gerektiğini belirten Eruslu, "Tarihi eser restorasyonlarında yangına dayanıklı yalıtımın şart olması gerekiyor" uyarısında bulundu. 


CAN VE MAL KAYBI 


Emrullah Eruslu, Türkiye'de son 5 yılda orman yangınları dışında yaklaşık 390 bin yangın çıktığını ve bu yangınlarda yaklaşık 1.729 kişinin hayatını kaybettiğini, Başbakanlık Afet ve Acil Durum YöDoğru alzemeyle yangın netimi Başkanlığı'nın tespitlerine göre yaklaşık 996 milyon TL tutarında maddi zarar meydana geldiğini belirtti. 


Yangın yalıtımı kapsamında alınacak pasif ve aktif önlemlerin bulunduğunun altını çizen...