01 / 05 / 2024

yanlış değerde gayrimenkuller

yanlış değerde gayrimenkuller

MALİYE Bakanlığı yanlış beyanı affetmiyor. Ortalama 5 bin TL cezadan kurtulmak isteyen ev sahiplerinin ise elini çabuk tutmaları gerekiyor. İnşaat sektöründe son günlerde yeni bir endişe yaşanıyor.

AVM'lerin 2023 yılı cirosu ikiye katlandı! Metrekare başına toplam ciro 89 bin 432 TL oldu!

Alışveriş merkezi metrekare verimliliğini düzenli biçimde analiz eden AVM Endeksi verilerine göre, alışveriş merkezi metrekare cirosu 2023 yılında bir önceki seneye göre nominal değerde yüzde 99,6 arttı.

Ev sahipleri ödeyecek: Değerli konut vergisi yanlış uygulanıyor! Kaldırılmalı ya da uygulanabilir duruma getirilmeli...

Değeri 9 milyon 967 bin TL'yi geçen konutlar için bu yıl ödenecek değerli konut vergisinde geri sayım başladı. Peki değerli konut vergisi nasıl uygulanmalı? Hangi yanlışlıklar var?

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Adana'daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

Türkiye'de ev fiyatları son 3 senede uçuşa geçti. Adana'da Karataş’taki gayrimenkuller ise son 1 yılda yaklaşık yüzde 175 değer kazandı.

Gayrimenkul sektörü yabancıların radarında: Yabancı doğrudan yatırımlarda gayrimenkul ağırlıkta!

Yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye’de edindikleri gayrimenkuller ödemeler dengesi kapsamında yer alıyor. Bu kalemde son senelerde 4 milyar doların üzerinde alımlar kaydediliyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Sizin de adınıza yanlış ceza kesilmiş olabilir! Herkesin hemen kontrol etmesi gerekiyor!

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat... Sizin de adınıza yanlış ceza kesilmiş olabilir... Herkesin hemen kontrol etmesi gerekiyor... İşte konu ile ilgili detaylar...

Netflix'e 2023 yaramadı! O ülkeden büyük darbe geldi

Ekonomik olarak en çok eksi değerde yol alan firmalardan biri de Netflix. Netflix'in şifre paylaşma noktasında ilave ücret istediği ülkelerden birisi de İspanya'da 1 milyonu aşkın platform  kullanıcısı aboneliğini bitirdi. Popüler yayın platformu için 2023'te işler yolunda değil.

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu vefat etti!

Kalyon, Kolin, Limak, Cengiz inşaattan sonra en yüksek ekonomik değerde kamu ihalelerini alan Yapı Merkezi’nin Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu yaşamını yitirdi. 

Türkiye'nin su ürünleri ihracatında çipura, levrek ve Türk somonu zirveye oturdu! Balık hal fiyat listesi 17 Ocak 2023

Rusya Federasyonu başta olmak üzere 96 ülkeye gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı, geçen yıla oranla miktarda yüzde 4, değerde yüzde 17 arttı. Peki İstanbul Balık halinde çipura, levrek ve Türk somonu ne kadar? İşte detaylar...

Türkiye’nin kredi risk priminde düşüş

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi, mayıs ayından bu yana en düşük değerde.

Altın şu anda olması gereken değerde değil! Merkez bankalarının altın için planladığı gizli plan ortaya çıktı! 

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının şu anda olması gerektiği değerde olmadığını söyledi. Altın fiyatları baskılanıyor, peki altın şu anda olması gereken değerde olsa ne kadar olurdu? İşte detaylar...

Metaverse'de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor!

Sosyal bir platform olan Metaverse'de yatırımcılar gayrimenkule yöneldi. Metaverse'de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor.

Nurol GYO sermayesini artırıyor!

Nurol GYO tarafından 400 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak kaydıyla, her biri 1,00-TL nominal değerde paylardan oluşan toplam 310 milyon 200 bin TL olan çıkarılmış sermayesinin toplam nominal sermaye tutarı kadar artırılmasına karar verildi.

yanlış değerde gayrimenkuller Haberi

yanlış değerde gayrimenkuller

Yeni konut alan vatandaşı evinin gerçek tapu değerini bildirmesi yönünde uyarıp, yanlış beyanda bulunan  müteahhidi de ihbar etmesini isteyen Maliye Bakanlığı harekete  geçti. On binlerce gayrimenkulün gerçek değerinden beyan edilmediği belirtiliyor. 


Bakanlık ise yanlış beyanda bulunduğunu tespit ettiği vatandaşa ve inşaat firmalarına ardı ardına ceza kesiyor. Emlak Vergi Kanunu'ndaki "Belirlenen vergi değerinin altında gayrimenkul alım satımı yapılmaz" maddesi tamamen yanlış anlaşılmış durumda. Gayrimenkulün tapuda alım satım işlemi gerçek bedeli üzerinden yapılması gerekirken genelde emlak vergi değeri üzerinden işlem yapılıyor. Gayrimenkulün gerçek alım satımını göstermeyen bu uygulama alıcı ve satıcı açısından vergisel anlamda ciddi riskler barındırıyor. 


Gazete...