18 / 05 / 2024

yap kirala

yap kirala

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Akdeniz, Ege - Marmara ve Karadeniz'e 3 büyük üretim - yatırım bölgesi kurulacağını söyledi. Bu bölgelerde sanayici binaya para bağlamayacak. Fabrikayı devlet yapacak, sanayici kira ödeyecek" dedi.

 Kiracılar sevinçten havalara uçuyor!Artık ev sahipleri kiraya istedikleri gibi zam yapamayacak!Yap-Kirala modeli nedir?

GYODER’den konutta kiraları düşürerek kiracıların nefes almasını ve fırsatçıların engellenmesini sağlayacak büyük hamle geliyor. GYODER, Yap-Kirala sistemini önerdi. İşte detaylar...

Yurt sorununa ‘Yap-kirala' modeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşesinde yurt sorunlarını kaleme aldı.

İlk 10 ayda şehir hastanelerine 5.4 milyar TL kira bedeli ödendi!

2020'nin ilk 10 ayında ‘yap- kirala devret modeli’ ile yaptırılan hastanelere kira bedeli olarak 5 milyar 381 milyon 914 bin 630 TL 95 kuruş ödendi. 

Şehir hastaneleri binaları geç mi tamamlanıyor?

Yap-kirala-devret modeli ile inşa edilen şehir hastaneleri için milyonlarca TL harcandı. Şirketler, temin etmesi gereken tıbbi cihazları temin etmedi ve hastane binalarını ise zamanında bitirmedi. Şehir hastanesinin açılmasıyla boşaltılan ve kullanılmayan hastane binaları için de milyonlarca TL elek

Fikret Şahin: Şehir hastaneleri kamulaştırılmalı!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, kamu-özel iş birliğiyle "yap-kirala-devret" modeliyle gerçekleşen şehir hastanelerinin kamuya büyük oranda yük getirdiğini ve maliyetinin üzerinde ödemeler yapıldığını anlattı.

Şehir Hastaneleri’nin yap-kirala-devret modelinin sözleşmeleri TBMM'de!

CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan ve görüşmeleri komisyonda tamamlanan Torba Kanunda Şehir Hastaneleri’nin yap-kirala-devret modelinin sözleşmelerini göremediklerini ve bu sözleşmelerin karanlık bir kuyu olduğunu ifade etti.

TOKİ'ye 'fabrika yap kirala' önerisi!

Eskişehir Sanayi Odası, ''2023 Vizyon Programı'' başlıklı rapor hazırladı. Raporda, TOKİ'ye saniyicilerden ''fabrika yap kiralama yönetimiyle yatırımcılara tahsis et' önerisi geldi. 

Metroda yeni dönem: Özel sektör yapacak, İBB kiralayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul'da 1.100 kilometrelik metro hattına ulaşabilmek için 'yap-kirala-devret' yöntemini gündeme aldı.

Engin Yeşil: Yap-kirala dönemine geçtik!

Son yıllarda gayrimenkul yatırımlarıyla öne çıkan Yeşil Holding, otomotiv ve enerji sektörlerindeki girişimlerine odaklandı. 1 milyar TL ciroya sahip Yeşil Holdingin yönetim kurulu başkanı Engin Yeşil, "İnşaatta sıkıntı olmasa ciroyu ikiye katlardık" diyor.

13 dev projenin maliyeti 15.5 milyar TL'ye ulaştı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından ülkemizde yürütülen projelere ilişkin rakamlar açıklandı. Elvan, “Yap-işlet-devret” ve “Yap-kirala-devret” modeli ile başlatılan projelerin toplam değerinin 15.5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti.

Yapı Kredi̇ Leasi̇ng gayrimenkul hacminin yüzde 25'ini oluşturdu!

Yapı Kredi̇ Faktori̇ng ve Yapı Kredi̇ Leasi̇ng sektör liderliklerini sürdürüyor. Leasing sektörüne hareket kazandıran ve büyük ilgi gören sat-geri kirala ürününün de dahil olduğu gayrimenkul işlemleri toplam işlem hacminin yüzde 25’ini oluşturdu.

Köksal Ünal: Yurt soru yap-kirala modeliyle çözülecek!

Türkiye'de 200'e yakın üniversite yaklaşık 800 bini yeni kayıt 6-milyon dolayındaki öğrenci ile 2015-2016 eğitim öğretim yılına hazırlanırken, gençler yurt telaşına kapıldı.

Yurt açığı sorununa çözüm olarak yap-kirala modeli önerildi!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, yükseköğretimde ciddi boyutlardaki yurt açığı sorununa çözüm olarak “yap-kirala” modelini önerdi.

yap kirala Haberi

yap kirala

B ilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri .Işık, içten yanmalı motor üretiminde Türkiye'nin artık treni kaçırdığını belirtirken, bunun yerine elektrikli otomobilde yoğunlaşılacağını söyledi. Teşvik mekanizmasının yüksek teknolojili ürünler yönüyle değiştirileceğini kaydeden Işık, hangi ile yapılırsa yapılsın yüksek teknolojili tüm yatırımların 5'inci bölge kapsamında destekleneceğini anlattı. 


YERLİ OTOMOBİL KONUSU

 İçten yanmalı motorlarda treni kaçırdık. Sektörde çok büyük rekabet var. Hyundai fabrikasını gezdim, yıllık 1 milyon 700 bin araç üretiyor. Bu ölçeğe ulaşmak ve verimliliği yakalamak kolay değil. Sektörde dönüşüm başladı ve 8-10 sene içinde çok şeyin değişeceği öngörülüyor. Burada elektrikli araç gibi bir fırsat penceresi var ve biz bunu yakalamalıyız. Aksi takdirde mutlaka trenin son vagonuna bineceğim diye lokomotife kadar her vagondan yürüyerek geçmenin mantığı yok. Fırsat penceresini yakalamamız lazım. 


FİNANSMANA ERİŞİM

 Yatırımda finansmana...