04 / 05 / 2024

Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar nelerdir

Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar nelerdir

Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar, kapalı mekanlardaki çalışma yerleri ve açık mekanlardaki çalışma yerleri olmak üzere iki farklı şekilde düzenleniyor. İşte iş güvenliği kapsamındaki şartlar...

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Ebruli Başakşehir Projesi'nin lansmanı yapıldı! Lansmana özel 60 ay vade fırsatıyla satışta! 

Başakşehir Belediyesi güvencesi ve Ebruli İnşaat tarafından inşa edilecek Ebruli Başakşehir projesinin lansmanı yapıldı. 728 konuttan oluşan projede lansmana özel 60 ay vade fırsatıyla satışlar başladı. 

Yapı Kredi emekli promosyonunda en geriden koşup rakipleri geride bıraktı! Banka birincilik tacını taktı!

Türkiye'nin önde gelen bankalarından Yapı Kredi, emeklilere özel maaş ödeme avantajları ve nakit promosyon kampanyasıyla dikkat çekiyor.

KPSS'den 70 puan alanlar İl Özel İdare'de çalışma fırsatı! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak!

Türkiye İş Kurumu, İl Özel İdaresi için alım yapacağını duyurdu. İŞKUR tarafından İl Özel İdaresi için yapılacak alımlar için başvuru şartları da paylaşıldı. Gerekli şartların sağlanması durumunda istihdam edilmek üzere personeller alınacak.

Yapı Kredi'den özel bir kampanya geldi

Kampanyalara önem veren bankalar arasında yer alan Yapı Kredi'den müşterilerine özel bir kampanya geldi. İşte Yapı Kredi tarafından hazırlanan kampanyanın detayları...

Akzirve Topkapı 29'un lansmanı yapıldı! Lansmana özel 24 ay vade farksız ödeme fırsatı!

8 milyar TL'lik yatırımla inşa edilen ve toplamda 1.441 dairenin yer aldığı Akzirve Topkapı 29 projesinin lansmanı yapıldı. İşte lansmana özel 24 ay vade farksız ödeme fırsatının sunulduğu Topkapı 29 detayları...

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İklim değişikliği Kuzey Kutbu'ndaki evleri ve altyapıyı yok ediyor!

Kuzey Kutbu'nda artan sıcaklıklar sebebiyle donmuş zeminin erimesi yaşam alanlarındaki evlere ve altyapıya zarar verdi.

Zeytinburnu Çırpıcı ve Veliefendi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Çırpıcı ve Veliefendi Mahalleleri Rezerv Yapı Alanı'ndaki bazı parsellere ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması ile sonuçlanacak olan şirket ortaklık yapısındaki değişikliğe izin verilmesi talebine Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin verildi. 

Sanayi yapılarındaki tesisler standartlara uygun inşa ediliyor!

Türkiye Prefabrik Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban, sanayi yapıların içerisinde yer alan tesislerin standartlarına uygun bir şekilde inşa edilmesi durumda deprem etkilerinin azaltıldığını dile getirdi.

Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar nelerdir Haberi

Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar nelerdir

Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar!

Yapı Alanlarındaki özel asgari şartlar, Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmelikte yapı Alanlarındaki özel asgari şartlar kapalı mekanlardaki çalışma yerleri ve açık mekanlardaki çalışma yerleri olmak üzere iki bölümde yer alıyor.


Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar:


BÖLÜM – I

Kapalı Mekanlardaki Çalışma Yerleri

Sağlamlık ve dayanıklılık

1– Tesislerin ve müştemilatının kullanım amacına uygun sağlamlık ve dayanıklılıkta olması sağlanır.


Acil çıkış kapıları

2– Acil çıkış kapılarında aşağıda belirtilen hususlara uyulur:

a) Acil çıkış kapıları doğrudan dışarıya veya güvenli bir alana açılır ve çıkışı önleyecek hiçbir engel bulunmaz.

b) Acil çıkış kapılarının, acil durumlarda çalışanların hemen ve kolayca açabilecekleri şekilde olması sağlanır. Acil çıkış kapısı olarak raylı veya döner kapılar kullanılmaz.

c) Acil çıkış kapıları kilitli veya bağlı bulundurulmaz.

ç) Acil çıkış kapıları...