22 / 07 / 2024

Yapı denetimcileri yakın takibe alındı

Yapı denetimcileri yakın takibe alındı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yapı denetim kuruluşlarını daha da ciddi denetlemeye başlayacaklarını belirterek 'İyi yapana saygımız, iyi yapmayana da ciddi anlamda baskımız, cezamız olacak' dedi...

Arsa ve evden sonra şimdi de Hollywood yakınındaki köy satışa çıkarıldı!

Hollywood'a yakın bir konumda yer alan ve 28 binadan oluşan gizemli köy satışa çıkarıldı. Köyün 213 milyon TL karşılığında satışa çıkarıldığı belirtilirken, emlakçılar kimliği açıklanmayan ünlü bir film yapımcısının da söz konusu köyle ilgilendiğini söyledi.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Yapı denetimiyle 1 milyona yakın bina depreme karşı güvence altında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 1 milyona yakın bina ve 6,8 milyon bağımsız bölüm denetlendi.

Deprem uzmanından İstanbul için tüyleri diken diken eden sözler: 1 milyona yakın kişi ölümle burun buruna

Deprem uzmanlarından İstanbul için yapılan açıklamalar korkutmaya devam ederken bu sefer gelen açıklama herkes şoke etti.  Prof. Dr. Naci Görür, 1 milyona yakın kişinin ölümle burun buruna olduğunu söyledi.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Bakanlık açıkladı: 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atanıyor! Tören 11 Temmuz'da yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarına 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasının yapılacağına dikkat çekildi. İşte merak edilenler...

Kırmızı et fiyatlarına yakın takip! Para cezası uyarısı geldi

Kırmızı ete arda arda yapılan zamlar sebebiyle vatandaş günün ilk anlarında ucuz et kuyruğuna girmek mecburiyetinde kalırken Rekabet Kurumu'ndan gelen açıklamada, yaşanan ücret yükselişlerinin yakın takibe alındığı ve fahiş ücret uygulayanlara cirolarının yüzde 10'una varan idari para cezası uygul

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Florya, Yeşilköy ve yakın çevresindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Florya, Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü bu saatte! İşte iktidara yakın medyanın açıkladığı zam oranı

Asgari ücrete yapılan zammın ardından milyonlar memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi memur ve memur emeklilerine yapılacak tahmini zam oranını paylaştı.

İstanbul'daki riskli 200 bine yakın yapı dönüştürülmeli!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un çare bulmak zorunda olduğumuz en kritik meselesi, bizim tespitlerimize göre, 200 bine yakın riskli yapının bir şekilde dönüştürülmesi" dedi.

Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunuyor!

Çankaya'daki Açelya Apartmanı'nın yıkım alanını inceleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunduğunu dile getirdi. 

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında konteyner evler yapılıyor!

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında 8 konteynırın 3 metre kadar yükseğe direkler üzerinde yapıldığı görüldü. 'Konteyner evler'de konaklama hizmeti verileceği iddia ediliyor...

Yapı denetimcileri yakın takibe alındı Haberi

Yapı denetimcileri yakın takibe alındı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yapı denetim kuruluşlarını daha ciddi denetlemeye başlayacaklarını söyledi. Yapı denetimcilere uyarıda bulunan Güllüce, "17 Ağustos'ları bir daha yaşamayalım. O yüzden yapı denetimle ilgili yasa çıktı, 81 ilimizde var. Bunu düzgün yapmamız lazım. İyi yapana saygımız, iyi yapmayana da ciddi anlamda baskımız, cezamız olacak" dedi. Türkiye'nin 2023 vizyonunu hatırlatan Güllüce, şunları kaydetti: "6.5 milyona yakın binamız mühendislik hizmeti görmemiş, kaliteli değil. O yüzden de hem 2023 vizyonuna giden Türkiye'ye yakışmıyor hem de deprem riski var. İkisini bir araya getirdiğinizde kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım. Belediye başkanlarımız seferberlik ilan etsin, kentsel dönüşüm hazırlıkları...