02 / 05 / 2024

yapı denetimi artıyor

yapı denetimi artıyor

Yapı denetiminin zorunlu olduğu şehirler Yapı Denetimi Hakkında Kanun ve Yapı Denetimi Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte kanunen yapı denetimi uygulanan iller...

Asgari ücretli, memur ve emekliler dikkat! Peş peşe açıklandı! Maaşlar resmen artıyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretli, memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde zam ve emekliye refah payı verilmesi amacıyla çalışma yapılması talimatını verdi. Asgari ücretli, memur ve emeklilerin gelirleri artıyor. 

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Konut satışlarında yabancıların payı giderek artıyor!

Türkiye genelinde yabancıların konut alımları giderek artıyor. Ekim ayında yabancıya yapılan konut satışı yüzde 12.1 artış gösterdi. 

Kiralar neye göre artıyor?

Kiralar neye göre artıyor? Kira artışları neye göre yapılır? Kira artışları nasıl önlenir? İşte merak edilen soruların cevapları..

Bahçeli doğa evleri konseptine talep artıyor!

Arizon Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, “İstanbul nüfus yoğunluğu itibariyle en çok konutun satıldığı şehir olma özelliğini korurken İstanbullularda ise bahçeli doğa evi konseptine talep artıyor” dedi.

Konut fiyatları artıyor mu? 10 soruda tüm detaylarıyla!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ocak 2020 sonuçları açıklandı. Peki Yeni konut fiyatları artıyor mu? Konut alımında banka kredisi kullanımı ne kadar arttı? Konut satışlarının ne kadarı yabancılara yapıldı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Güvenli bina için yapı denetimi şart!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde yapı denetimi yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını belirtti...

Yapı denetimi artık elektronik ortamda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik düzenlemesi ile yapı denetimi elektronik ortama alındı. Buna göre, özel binaların yapımını denetleyecek yapı denetim kuruluşları Bakanlıkça elektronik ortamda belirlenecek..

İlk kez ev alacaklara konut desteği artıyor!

AK Parti’nin meclise sunduğu yasa teklifiyle, ilk kez ev alacaklara konut desteği artıyor. Konut yardımları için belirlenen devlet katkısı 20 binden 25 bin liraya çıkartılıyor...

İngiltere'de evsizlerin sayısı artıyor: Her gün 36 kişi evsiz kalıyor!

İngiltere'deki evsizlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ülkede en az 320 bin evsiz var. İngiltere'de en çok evsizin yaşadığı şehir ise Londra...

Kapalıçarşı'da kapanan iş yerlerinin sayısı artıyor!

Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat, İstanbul’un kalbi Kapalıçarşı’nın son durumunu anlattı: "Kapanan, el değiştiren iş yerlerinin sayısı artıyor. İşimiz ve ciromuz azalıyor. İyimser bakmaya çalışıyorum ama sıkıntımız büyük."

İmar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ve geniş kesimlerince faydalanılması beklenen imar barışı'nda başvurular alınmaya devam ediyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Şirince Köyü'nde gayrimenkul fiyatları artıyor!

Maya takvimine dayanan kıyamet inanışı nedeniyle adını dünyaya duyuran İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde gayrimenkul fiyatları artıyor. Bölgede arazilerin dönümü 400 bin liradan satışa çıkıyor. 

yapı denetimi artıyor Haberi

yapı denetimi artıyor

Yapı denetimi zorunlu olan iller!

Yapı denetiminin zorunlu olduğu şehirler Yapı Denetimi Hakkında Kanun ve Yapı Denetimi Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, yapı denetimi zorunlu olan iller şu şekilde sıralanıyor:


Yapı denetimi uygulanan iller:

Madde 11 – Bu Kanunun uygulanmasına pilot iller olarak; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illerinde başlanır. 


Pilot illerin genişletilmesi ve daraltılmasına, Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu yetkilidir.


Diğer hükümler ve yönetmelikler 

Madde 12 – Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri uygulanır. 

(Değişik ikinci fıkra: 8/8/2011-KHK-648/ 28 md.) İlgili idarelerin bu Kanunda belirtilen hususlara ilişkin görevleri ile çalışma usul ve esasları; yapı denetim kuruluşları ve şubelerinin sınıflandırılması, kuruluşlar...