06 / 05 / 2024

yapı denetimleri aftonkarahisar

yapı denetimleri aftonkarahisar

Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik hazırladığı yeni bir yönetmelik ve çalışma talimatı doğrultusunda, yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek.

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

6 milyon 100 bin konut denetlendi!

İzmir'de meydana gelen depremin ardından ülke genelindeki yapı denetimleri tekrar gündeme geldi. Bugüne kadar ülke genelinde 6.1 milyon konutun denetimi tamamlandı. 400 bin binada da çalışmalar devam ediyor.

Yapı denetiminde 'Elektronik Beton İzleme' dönemi!

Yapı denetimleri için yeni sistem bugün yürürlüğe girdi. Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile yeni yapı denetim sistemiyle beton numunelerinin elektronik ortamda takibi yapılacak.

Yapılarda yangın merdiveni denetimleri ve cezaları mecliste!

Toplu yaşam alanlarında yangın merdiveni denetimleri ve merdiven olmayan yapılara uygulanan cezalar meclis gündemine taşındı. Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gaziantep Şehitkamil'de asansör denetimleri başladı!

Şehitkamil Belediyesi ve MTB Enerji Mühendislik Şirketi işbirliğince yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde binaların asansörleri mercek altına alınarak, denetimleri başladı.

Tekirdağ Süleymanpaşa'da kaçak yapılara geçit yok!

1 Ocak 2016 tarihinden 1 Mayıs 2016 tarihine kadar yapılan İmar denetimleri sonucu, 51 adet İmar Kanuna aykırı yapı tespit eden Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri kişiler haklarında yasal işlem başlattı.

Antakya TOKİ 1. Etap'ta park çalışmaları yapılıyor!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, hizmet denetimleri kapsamında Toki 1. Etap Konutlarının yanında yapımı süren park ve yeşil alan çalışmalarını denetledi.

Ankara Pursaklar'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Pursaklar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde tespit edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Ağustos ayında sıkılaştırılan kaçak yapı denetimleri bundan sonra da devam edecek.

Yapı denetimleri hız kesmiyor!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, sağlam ve güvenli yapı için denetimlerini sürduniyor. Yapılan deneümler kapsamında vatandaşların sağlam, kaliteli, doğal afetlere dayanıklı ve korumalı bir konuta sahip olması amaçlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapı denetimleri hız kesmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, sağlam ve güvenli yapı için denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimler kapsamın da vatandaşların sağlam, kaliteli, doğal aletlere dayanıklı ve korumalı bir konuta sahip olması amaçlanıyor.

Çevre denetimleri risk değerlendirme yöntemi ile yapılacak!

Çevre denetimleri risk değerlendirme yöntemi ile yapılacak. Projenin başladığı Samsun ilinde, Çevre İzin ve Lisansı almamış tesisler yüksek risk kategorisine alınarak sık denetlenecek tesisler olarak belirlendi.

yapı denetimleri aftonkarahisar Haberi

yapı denetimleri aftonkarahisar

Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik hazırladığı yeni bir yönetmelik ve çalışma talimatı doğrultusunda, kurum ve firmaları her iki ayda bir toplayarak ildeki acil durumları masaya yatıracak, yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü(AFAD) ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Hakan Yıısuf Güner, geçmişte yaşanan afetlerden ders alınması gerektiğini söyledi. Sultandağı depremi ve diğerlerinde kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini ifade eden Güner "Hepimiz biliyoruz yurt dışından kurtarma ekiplerini bekledik. İnsanlarımız enkazların altında inleyerek, bağırarak, susuz, ekmeksiz, binlerce kilo ağırlığın altında bunları düşündüğümüz de önceden hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunun önemi birkez daha ortaya çıktı. Burada yapı denetim konusunda faaliyet gösteren firmaların...