02 / 05 / 2024

yapı firmaları izleniyor

yapı firmaları izleniyor

Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik firmalardan yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek.

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

İhale yoluyla sözleşme yapılan firmaların hak ediş ödemeleri mecliste!

İhale yoluyla sözleşme yapılan firmaların hak ediş ödemeleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Yapı denetim sistemi firmaları ve çalışanları rahatlatacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, yapı denetim sistemi düzenlemesi ile firmaların ve çalışanların rahatlayacak. Sistemde tüm yanlışların önüne geçileceğini söyledi.

Yapı denetim firmalarına 5 milyon lirayı aşkın ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yıl yapı denetim firmaları sorumluluğundaki 7 bin 134 şantiye ve bin 677 büronun denetimi gerçekleştirildi. 

Yapı Firmaları sitesi yenilendi!

İnşaat firma rehberi olarak 2011 yılından beri hizmet veren Yapı Firmaları sitesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada sitenin günümüz teknolojileri ve ihtiyaçları doğrultusunda yenilendiği açıklandı.

Yapı denetim firmalarına ceza yağdı!

Eksik veya kusurlu görev yapan yapı denetim firmalarına 2016'da ceza yağdı. 7 firmanın lisansı iptal edildi.

Çevre ve Şehircilik yapı denetim firmalarına göz açtırmadı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2016 yılında yaptığı denetimlerle görevini eksik veya kusurlu yapan “Yapı Denetim” firmalarına göz açtırmadı.

Antalya'daki yapı denetim firmalarına inceleme!

Antalya’da müteahhitlerin, belediyelerin gücü kullanılarak belli yapı denetim firmalarına yönlendirildiği iddiası üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Türk inşaat firmaları, 10. Erbil Yapı-İnşaat Fuarı'na katıldı!

10. Erbil Uluslararası Yapı-İnşaat, Belediye Ekipmanları Fuarı ile Irak’a çıkarma yapan Türk inşaat firmaları bugün 10. kez Irak pazarıyla buluştu.

MHP'den Borusan ve Çimtaş firmalarına yapılan satışın iptali açıklaması!

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı, 2012 yılında Belediye encümeni tarafından Borusan ve Çimtaş firmalarına 25 trilyona yapılan yaklaşık 60 dönümlük satışın, Danıştay Kararı ile iptal edilmesi üzerine basın açıklaması yaptılar.

Ünal Baysan, Çorlu'daki yapı firmalarıyla bir araya geldi!

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; yapılan toplantıda imar planları, yeni yerleşim alanları, kentsel dönüşüm, nüfus artışı, göçün kentleşmeye etkileri konularında, yapı sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.

yapı firmaları izleniyor Haberi

yapı firmaları izleniyor

Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik hazırladığı yeni bir yönetmelik ve çalışma talimatı doğrultusunda, kurum ve firmaları her iki ayda bir toplayarak ildeki acil durumları masaya yatıracak, yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü(AFAD) ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Hakan Yıısuf Güner, geçmişte yaşanan afetlerden ders alınması gerektiğini söyledi. Sultandağı depremi ve diğerlerinde kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini ifade eden Güner. "Hepimiz biliyoruz yurt dışından kurtarma ekiplerini bekledik. İnsanlarımız enkazların altında inleyerek, bağırarak, susuz, ekmeksiz, binlerce kilo ağırlığın altında bunları düşündüğümüz de önceden hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunun önemi birkez daha ortaya çıktı. Burada yapı denetim konusunda faaliyet gösteren firmaların...