02 / 05 / 2024

Yapı Müteahhitleri Yönetmelik değişikliği 2017

Yapı Müteahhitleri Yönetmelik değişikliği 2017

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre yapı müteahhitleri yapı ruhsatı imzalama yükümlülüğü kaldırıldı..

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Sosyal yardım alanlara kara haber! Evde bakım yardımında yönetmelik değişti!

Evde bakım yardımı yönetmelik değişikliği tartışmalara neden oluyor! Yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım yardımı alan vatandaşlar, karşılaştıkları zorluklar ve eleştirilere maruz kalıyor. Detaylar haberimizde! 

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021!

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31675 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Giresun Dereli'deki konutların yapımı tamamlandı!

Geçtiğimiz sene Giresun'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle kentte çok sayıda ev yıkılmış vatandaşlar evsiz kalmıştı. TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımı büyük oranda tamamlandı. 

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31559 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Yapı Müteahhitleri Yönetmelik değişikliği 2017 Haberi

Yapı Müteahhitleri Yönetmelik değişikliği 2017

Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yönetmelikte yapılan düzenlemeler dahilinde bir fıkra değiştirildi, bir fıkra yürürlükten kaldırıldı.


Buna göre, yapı müteahhidi, yalnız yapı sahibi ile yapım sözleşmesi yapmakla yükümlü olacak. Yapı müteahhidi, yapı ruhsatı ile yapı kullanma izin belgesini imzalamakla yükümlü olmayacak. Şantiye şefi de görev aldığı yapım işine dair yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesini imzalamakla yükümlü olmayacak.


YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN KAYITLARI İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ VE YETKİ

BELGELİ USTALAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(7) Yapı...