06 / 05 / 2024

yapı ruhsatı istatistikleri

yapı ruhsatı istatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu 2016 Ocak-Haziran dönemi Yapı İzin İstatistikleri'ni açıkladı. Yapı ruhsatı verilen yapıların 2016 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 14,2, yüzölçümü yüzde 14, değeri yüzde 19,7, daire sayısı yüzde 16,2 oranında arttı.

Yapı izin istatistikleri Ocak-Eylül 2014!

Yapı izin istatistikleri Ocak-Eylül 2014 dönemine ait veriler, 25 Kasım 2014 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre, Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü %39,2 arttı....

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 36,7 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Aralık 2018 dönemine ilişkin "yapı izin istatistikleri"ni açıkladı. Verilere göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 36,7 azaldı.

6 ayda 75.3 milyon metrekare için yapı ruhsatı verildi!

Yapı izin istatistikleri 2018 yılı Ocak-Haziran ayları verileri açıklandı. Sonuçlara göre, ilk altı ayda 75.3 milyon metrekare için yapı ruhsatı verildi...

2016'da yapı ruhsatı verilen binalar yüzde 5.5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2016 yılı yapı izin istatistikleri açıklandı. Geçen yıl, yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 5,5 daire sayısı ise 10,6 arttı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 28 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 arttı. Ruhsat verilen yapıların yüzölçümü yüzde 31,6, değeri ise yüzde 38,5 yükseldi

Büyükyalı İstanbul'un yapı ruhsatında revizyon yapıldı!

Özak GYO, Ziylan İnşaat ve Yenigün İnşaat Ortaklığı tarafından inşa edilecek olan Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatında revizyona gidildi. Projede konut sayısı 452 ve ticari ünite sayısı 16 olacak.

Evora Denizli projesinin tadilat yapı ruhsatı alındı!

Teknik Yapı imzasıyla hayata geçirilen Evora Denizli projesindeki 1375 adet konut, 144 adet ticari ünite ve 2 adet özel eğitim tesislerinden oluşan toplam 1.521 adet bağımsız bölüm için tadilat yapı ruhsatı alındı.

Emlak Konut Kazlıçeşme Büyükyalı İstanbul yapı ruhsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İstanbul Kazlıçeşme (Büyükyalı İstanbul) yapı ruhsatı yayınlandı.

Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı!

Özak GYO imzasıyla Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil hattında hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı.

Sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır?

Sit alanları;tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara deniyor. Peki, sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır? Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınır mı?

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

Referans Kartal Kordonboyu projesinin yapı ruhsatı alındı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Kartal'da hayata geçirdiği Referans Kartal Kordonboyu projesinin yapı ruhsatını aldı.

Bingöl’de 4 bin 817 daireye yapı ruhsatı izni verildi!

TÜİK yapı ruhsatı verilen daire istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, geçen yıl Malatya’da 9 bin 119, Bingöl’de 4 bin 817 Elazığ’da 4 bin 962 ve Tunceli’de Bin 258 daireye yapı ruhsatı verildi.

2015'te alınan yapı ruhsatı sayısı 12,3 oranında daraldı!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Eyüpoğlu bugünkü yazısında ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü değerlendirdi. Eyüpoğlu Bursa'daki yapı ruhsatını anlattı. İşte o haber...

yapı ruhsatı istatistikleri Haberi

yapı ruhsatı istatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 Ocak-Haziran dönemi Yapı İzin İstatistikleri'ni açıkladı. 


Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların 2016 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 14,2, yüzölçümü yüzde 14, değeri yüzde 19,7, daire sayısı yüzde 16,2 oranında arttı.


Yapı ruhsatı verilen binaların 2016 yılı Ocak-Haziran ayları toplamında;


Yapıların toplam yüzölçümü 104,1 milyon m2 iken; bunun 57,3 milyon m2’si konut, 26,0 milyon m2’si konut dışı ve 20,8 milyon m2’si ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.


Kullanma amacına göre 76,4 milyon m2 ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 5,4 milyon m2 ile kamu eğlence, eğitim, hastane veya bakım kuruluşları binaları izledi.


Yapı sahipliğine göre, özel sektör 87,1 milyon m2 ile en büyük paya...