05 / 05 / 2024

Yapı ruhsatiyesi alma şartları

Yapı ruhsatiyesi alma şartları

3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında hükümleri bulunan yapı ruhsatiyesi hangi yapılar için zorunlu tutuluyor? Yapı ruhsatiyesi nedir? Gibi sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yapı ruhsatiyesi alma şartları nelerdir?

Yapı ruhsatiyesi nedir? Yapı ruhsatiyesi alma şartları nelerdir, merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar Prefabrik evlerin nasıl yapıldığını ve satın alma süreçlerini merak ediyor. Peki, Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor? İşte detaylar...

'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Hemen bakın!

Yeni bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmete girmeden tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Verilen detaylara göre, tapu sorgulama işlemleri online şekilde yapılabiliyor. 'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde bunlara dikkat edin! Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Hemen okuyun!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk altında kabul edilen yıkılmak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha kalıcı yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler?

Sur Yapı Tam Evi Tam Zamanı kampanyası başladı! Şimdi yüzde 0,99 faiz ve yüzde 20 indirimle ev alma zamanı!

İstanbul ve Antalya’daki konut projelerini İlk Evim Konut Finansman Paketi kapsamında satışa sunmaya başlayan Sur Yapı, Tam Evi Tam Zamanı kampanyasını başlattı. İşte yüzde 0,99 faiz ve yüzde 20 indirim sağlanan o kampanyanın detayları...

İskor Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İskor Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Aıman Alkhatıb, Fikret Alma, Haroon Alı Irfan ve Yakup İskurt ortaklığında kuruldu.

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmetsizce tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Tapu sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor. Peki, başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Memura 2022'de yüzde 12,5 zam yapılacak!

Ülkemizde milyonlarca memur, haftalık çalışma saatlerini aşmaları halinde fazla mesai ücreti alma hakkına sahiptir. Her yıl artan memur maaşına ek olarak memurlara yapılan ek ödemelerde de artış gerçekleşiyor.

AFAD, ev alırken yapı güvenliğinin araştırılmasını önerdi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşlara, konut alma ve kiralama sürecinde yapı güvenliğini araştırmalarını tavsiye etti.

Faizsiz ev alma sisteminde yapılan denetimler mecliste!

Faizsiz şekilde ev satın alabilmek için hizmet veren çeşitli firmalara yönelik yapılan denetimler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Memur ve işçiler faizsiz ev alma sistemini sevdi!

Yapı Tasarruf Sandıkları (YTS) Derneği Kurucu Genel Başkanı ve Kolo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, faizsiz ev ve araç alma sisteminin orta kesim tarafından rağbet gördüğünü söyledi.

Karabük OSB'de 35 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı'nca Karabük OSB'de altyapı yapım işi 35 milyon 73 bin 761 TL'ye kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edilecek.

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

Yapı ruhsatiyesi alma şartları Haberi

Yapı ruhsatiyesi alma şartları

Yapı ruhsatiyesi nedir?

İmar Kanununa göre, kanun kapsamında yer alan istisnaların dışında tüm bnalar için yapı ruhsatiyesinin alınması gerekiyor. Yapı ruhsatiyesi alınan ancak, yapıda bir değişikliğin yapıldığı binalarda tekrar yapı ruhsatiyesinin alınması gerekiyor.


Yapı ruhsatiyesi nedir, yapı ruhsatiyesi nasıl alınır gibi sorularınızın kanun kapsamında yer alan yanıtı şu şekilde sıralanıyor;


Yapı ruhsatiyesi 

MADDE 21-(Anayasa Mahkemesinin 11.12.1986 tarih ve 1986/29 sayılı kararı ile iptal edilen ibareler çıkarılarak düzenlenmiştir.) Bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için 27. maddede belirtilen istisna dışında belediye veya valiliklerden yapı ruhsatiyesi alınması mecburidir.


Ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması da yeniden ruhsat alınmasına bağlıdır. Bu durumda; bağımsız bölümlerin brüt alanı artmıyorsa ve nitelik değişmiyorsa ruhsat hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmaz.

Ancak, derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk,...