17 / 05 / 2024

Yapıkredi kentsel dönüşüm kredisi

Yapıkredi kentsel dönüşüm kredisi

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin modern şehirleşme yolunda nitelikli ve depreme dayanaklı yapı ihtiyacı her geçen gün artıyor. Kentsel Dönüşüm konut kredisi %4 faiz desteği ile 120 aya varan vadelerle kullanılabiliyor.

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi ödemesi yapıyor?

Bankalar tarafından krediler hakkında art arda açıklama yapılmasının ardından vatandaşlar bankaların hangi konuya ne kadar kredi verdiğini araştırmaya başladı. Peki Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi sağlıyor. Detayları haberimizde...

Bayburt Gençosman Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Milliyet Gazetesi yazarı Eren Aka bugün kaleme aldığı yazısında Bayburt Gençosman Mahallesi’nde 18 yıldır yapılması düşünülen ancak yapılamayan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne değindi.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Ankara Altındağ ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 sende 4 bin 34 terk edilmiş yapı yıkıldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmakta kararlı olduğunu belirtti. 

İlyas Şeker'den Kocaeli için kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaparak, kentsel dönüşüme karşı çıkmanın ölüme neden olduğunu dile getirdi. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını incelemek için kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentteki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Eyüp Yeşilpınar kentsel dönüşüm hamlesi!

İBB şirketi Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt, Eyüp Yeşilpınar’daki riskli alanda yapılan kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

10 maddede yaşanabilir kentsel dönüşüm ilkeleri haritası!

CHP, Türkiye'nin deprem gerçeği ve yaşanabilir kent kültürünün korunması için yapılacak kentsel dönüşümün temel ilkelerini belirledi. CHP'nin kentsel dönüşümde temel ilkelerinin olduğu bir sonuç bildirgesi hazırlandı.

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanacak!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu toplantısında İzmir'de yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı. Toplantıda kentsel dönüşümün hızlandırılması için atılacak adımlar değerlendirildi. 

Kentsel dönüşüm için 16 milyar TL harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 16 milyar TL harcama yapıldığını açıkladı.

Kentsel dönüşüm kredi limitinin yükseltilmesi sektörü hareketlendirecek!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine verilen kredi limitleri güncellendi. Konut yapım kredisi 125 binden 200 bin TL’ye çıkartıldı. Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, alınan kararın inşaat sektörünü hareketlendirerek dönüşümü hızlandıracağını söyledi.

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Ankara Mamak Müteahhitler Derneği’nde gerçekleşen toplantıda ilçede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

Yapıkredi kentsel dönüşüm kredisi Haberi

Yapıkredi kentsel dönüşüm kredisi

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin modern şehirleşme yolunda nitelikli ve depreme dayanaklı yapı ihtiyacı her geçen gün artıyor. Yapı Kredi Bankası, risk taşıyan yapıların yenilenmesine yönelik kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine kredi desteği veriyor.


Yapı Kredi'nin Bakanlıkça yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından hazırlanmış riskli yapı tespit raporu ile konutunun / işyerinin riskli olduğunu tespit eden mülk sahiplerine;


-Başka bir yerde konut / işyeri almak için


-Konutunu / işyerini yeniden inşa etmek için uygun ödeme seçenekleri ile farklı finansman alternatifleri sunuyor.


6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Yapı Kredi bankası faiz destekli Kentsel Dönüşüm Kredisi'nden yararlanabilmek için aşağıdaki koşulların yerine getirmesi gerekiyor.


a. Taşınmazlar ile ilgili olarak Riskli Yapı Tespit Raporunun olması ve sadece bakanlıkça yetkilendirilmiş bu kuruluşların yetkilerilerinin, bulundukları il/ilçe sınırları...