29 / 04 / 2024

yapılandırmadan devlet kasasına ne kadar girdi

yapılandırmadan devlet kasasına ne kadar girdi

MALİYE Bakanı Ağbal, 2016 yılında bütçe giderlerinin 583.7 milyar lira, bütçe gelirlerinin 554.4 milyar lira, bütçe açığının da 29.3 milyar lira olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Depremden etkilenen bazı illerde yapılandırmadan yararlanmak için son 5 gün! Peşin ödemelere yüzde 90'a varan indirim!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali biten şehirlerde yer alan mükellefler, kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden bu ay sonuna kadar başvurmaları durumunda yararlanabilecek. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde yapılandırma borçlarının taksit ödeme süresi o tarihi uzatıldı!

Deprem bölgesinde mücbir sebep halinin sürdüğü il ve ilçelerde yapılandırmadan kaynaklanan taksit ödeme süreleri uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Dikkat! Borç yapılandırmada başvuru için bugün son gün! Elinizi çabuk tutun sona eriyor...

Kamu alacaklarının yeninden yapılandırma süreci bugün sona erecek. Peki, borç yapılandırmadan kimler faydalanıyor? Borç yapılandırmada taksit sayısı nasıl hesaplanıyor? İşte ayrıntılar...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Vergi borçlarından trafik cezalarına, belediyelere olan borçlara kadar pek çok kalemde yapılandırma fırsatı geldi. Yapılandırmanın bozulmaması içinse iki koşul bulunuyor.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler dikkat! Bu detayları sakın atlamayın!

Türkiye genelinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ancak Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı yapılandırmasından faydalanabilmek için bu detaylara mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Vatandaşın banka borçlarına yapılandırma çağrısı!

Tüketicilerin ve şirketlerin bankalara borçları son bir yılda 1'er trilyon lira arttı. Tüketicilerin kredi kartı borçlarına çeviremez hale geldiği belirtilirken bu alanda da bir yapılandırma yapılması çağrısı geldi.

Çiftçilere yapılandırma müjdesi! Başvurular ne zaman?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilikle uğraşan vatandaşlara yapılandırma müjdesi verdi. Peki bu yapılandırmadan kimler yararlanacak? Söz konusu yapılandırma ne zaman başlayacak? İşte merak edilen detaylar...

Yapılandırmadan kaç kişi faydalandı?

Vergi ve diğer bazı borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine 5 milyon 804 bin 861 mükellef başvururken, 152 milyar 663 milyon lira alacak yapılandırıldı.

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

yapılandırmadan devlet kasasına ne kadar girdi Haberi

yapılandırmadan devlet kasasına ne kadar girdi

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, “Sene başında 29.7 milyar lira olarak öngördüğümüz bütçe açığı, 2016 yılı başlangıç hedefimizin 430 milyon lira altında gerçekleşmiştir” dedi. Vergi yapılandırmasından dolayı devletin kasasına 13.7 milyar lira geldi. Ağbal dün düzenlediği basın toplantısında aralık ayı ve 2016 yılı bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Aralıkta giderler yüzde 23.5 artarak 73 milyar lira, gelirler de yüzde 11.9 artarak 45.8 milyar lira olarak gerçekleşti. Aralık ayında bütçe açığı ise 27.1 milyar lira oldu. Ağbal, geçmiş yıllarda da aralık ayı bütçe açıklarının diğer aylara göre yüksek çıktığını belirterek, bunun temel nedeninin başta yatırım harcamaları olmak üzere, kamu kurumlarının hakediş ödemelerini büyük ölçüde aralık ayında yapmaları olduğunu ifade etti. Ağbal, geçmiş aralık aylarına göre bu aralık ayının özellik arz eden bir yönü...