12 / 05 / 2024

Yapılarda özürlülerin erişebilirliği

Yapılarda özürlülerin erişebilirliği

Yapıların, özürlülerin erişebilirliğine uygun hale getirilmesine yönelik tanınan süreye 2 yıl daha eklendi

Teras Kale'de yarısı peşin, yarısı teslimde! Sınırlı sayıda villa için geçerli!

Çanakkale Teras Kale projesinde başlatılan yeni kampanya kapsamında yüzde 50 peşinat ödendiğinde kalan tutar teslimde ödenebiliyor. Söz konusu kampanya sınırlı sayıda villa için geçerli.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Halk GYO Paye Sakarya'da Harikalar Kampanyası! Sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit!

Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen Paye Sakarya projesinde Harikalar Kampanyası başladı. Söz konusu kampanya kapsamında sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit yapılıyor.

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Qadraj Gözdağı'nda sınırlı sayıda daire için yüzde 30 indirim fırsatı! 

Qadraj Gözdağı projesinde sınırlı sayıda daire için geçerli yüzde 30 indirim fırsatı başladı. Peki Qadraj Gözdağı projesinde indirimli konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Twitter’ın ardından artık Reddit API erişimi için ücret alacak

Reddit, milyonlarca insanın her gün çok çeşitli konularda tartışmalara katıldığı popüler bir sosyal ağ platformudur. Reddit  Salı günü Reddit API veri erişimi için büyük işletmelerden ücret almaya başlayacağını duyuruyor. 

Orman Genel Müdürlüğü personel alımları için Şubat 2023 müjdesi geldi! Tam 54 il için tarihler resmen peş peşe açıklandı

Orman Genel Müdürlüğü personel alımları için Şubat 2023 müjdesi geldi... Tam 54 il için tarihler resmen peş peşe açıklandı... Hemen bakın...

EYT'liler hemen siz de yapılandırmaya bakın! EYT'liler için son dakika fırsatı! Tam bu kadar ödenecek!

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği borç yapılandırma paketi bugün Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak. EYT'liler hemen siz de yapılandırmaya bakın! EYT'liler için son dakika fırsatı! Tam bu kadar ödenecek!

Hesabınız bayram edecek! Tek bir işlemle hesabınıza 40.000 TL gelecek!

Emekli ve çalışan vatandaşlara 40.000 TL kredi imkanı. Tek yapmanız gereken küçük bir işlem. İşte detaylar!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! Platformu kullanan işletme sayısında rekor düşüş!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! E-ticaret platformu kullanan işletme sayılarında rekor düşüş gözlendi. Uzmanlar düşüşün nedenini neye bağlıyor? İşte yanıtı…

Yapılarda özürlülerin erişebilirliği Haberi

Yapılarda özürlülerin erişebilirliği

Yapıların, özürlülerin erişebilirliğine uygun hale getirilmesine yönelik tanınan süreye 2 yıl daha eklendi. Bu süre içinde yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere, 25 bin liraya kadar idari para cezası kesilecek. 

TBMM Genel Kurulu'nda, bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor. 

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi yapılar, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor, sosyal ve kültürel alanlar, gerçek ve tüzel kişilerce yapılar, umuma açık hizmet veren her türlü yapıların, özürlülerin erişilebilirliğine uygun hale getirilmesi için kanunla tanınan 7 yıllık süreyi, 8 yıla çıkaran maddeye, önergeyle yeni fıkralar eklendi. 


Buna göre, denetim sonucunda belediye, kamu kurum ve kuruluşları, umuma açık hizmet veren yapı ve açık alanların malikleri ile toplu taşıma araçlarının sahiplerine, eksiklikleri tamamlamaları için 2 yıl daha ek süre...