09 / 05 / 2024

Yapılarda yangın merdiveni denetimi

Yapılarda yangın merdiveni denetimi

Toplu yaşam alanlarında yangın merdiveni denetimleri ve merdiven olmayan yapılara uygulanan cezalar meclis gündemine taşındı. Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Bvd Yapı İnşaat Ve Yangın Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bvd Yapı İnşaat Ve Yangın Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Emre Burak Ömeroğlu ve Murtaza Murat Öztosun ortaklığında kuruldu.

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Marmaris yangınında evi yanan vatandaşlara kira yardımı!

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, Marmaris yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Evi yanan vatandaşlarımıza konteynerler klimalı olarak teslim edildi, konteynerde kalmak istemeyenlere de ayrıca kira yardımı yapıldı" dedi.

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal sit alanlarında, yaylalarda, koylarda, kıyılarda kaçak yapılaşmayla mücadele ettiklerini söyleyerek, "Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz" dedi.

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Boğaziçi’ndeki yapılarda İBB Meclisi devre dışı kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin seçim öncesi yaptığı son toplantıda Boğaziçi ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atıldı. Boğaziçi ön görünümünde yer alan tescilli kültür varlığı olan yapılarda planlama süreci uzun olduğu için İBB Meclisi devre dışı bırakıldı.

3gen Pasif Yangın Durdurucu İzolasyon Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

3gen Pasif Yangın Durdurucu İzolasyon Yapı Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Atıl   Fidan tarafından kuruldu. 

Yapılarda yangın merdiveni denetimi Haberi

Yapılarda yangın merdiveni denetimi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, toplu yaşam alanlarında yangın merpeni denetimleri ve merpen olmayan yapılara uygulanan cezalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a sordu.

Gürer önergesinde "5393 sayılı Belediye Kanunu ve 3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat Görevleri Hakkında Kanun uyarınca binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında tüm yapıların zorunlu yangın merpeni olması, amacına uygun kullanılıp kullanılmadığının denetimi yaşanmış örnekler dikkate alındığında çok önemlidir" dedi.

Gürer "Apartman, huzurevi ve yurtlarda yangın merpeni denetimi sağlanmakta mıdır? Yangına yönelik toplu yaşam alanlarında bulunan katlı yapılarda merpen olmaması nedeni ile ceza uygulanan yapı var mıdır? 2018 yılında toplam ceza tutarı ne...