06 / 05 / 2024

yapısal dönüşüm programı detayları

yapısal dönüşüm programı detayları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öncelikli Dönüşüm Programları’nın son grubunu dün açıkladı. 7 dönüşüm programı kapsamında kentsel dönüşümden sağlığa kadar 380 eylem hayata geçirilecek...

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!

İstanbul Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm için, mahalle sakinleri Meclis'in yolunu tuttu. Peki Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi'nin talepleri neler? İşte ayrıntılar...

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Üsküdar'da 5 bin konutluk dev dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Üsküdar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. "Üsküdar'da Büyük Dönüşüm 5000 Yeni Konut Projesi' kentsel dönüşüm programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut katıldı.

KİPTAŞ'tan Beylikdüzü'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar’daki Siteler Bölgesi’nde kentsel dönüşüm için harekete geçti. Bölgede yapılacak dönüşüm için ilk adım Beylikdüzü Belediyesi ve KİPTAŞ arasında yapılan görüşmelerle atıldı.

Kentsel dönüşüm ve yapısal güçlendirme çalışmaları TBMM'de!

Kentsel dönüşüm ve yapısal güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Ekşioğlu tarafından kuruldu. 

İlkadım’da kentsel dönüşüm baharı!

Samsun'un İlkadım ilçesinde 14 mahallede uygulanacak kentsel dönüşüm programı vatandaşların yüzünü güldürdü.

Antalya'da 8 milyon yapı kentsel dönüşüm bekliyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'daki kentsel dönüüm çalışmaları değerlendirdi. 

yapısal dönüşüm programı detayları Haberi

yapısal dönüşüm programı detayları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öncelikli Dönüşüm Programları’nın son grubunu dün açıkladı. 7 dönüşüm programı kapsamında kentsel dönüşümden sağlığa kadar 380 eylem hayata geçirilecek. Kıdem tazminatı sorununun çözüme kavuşması, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yararlanmanın daha kolay hale gelmesi planlanıyor. İşsizliğin azaltılmasına yönelik çalışma yapılırken kadınların iş gücü piyasası katılımı teşvik edilecek. Başbakan Davutoğlu, kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılacağını kaydetti. Kıdem tazminatının çalışma hayatında en fazla tartışılan konulardan biri olduğunu belirten Davutoğlu, konunun, işverenlerin ve işçilerle birlikte diyalog içinde sonuçlandırılmasının önemli olduğunu kaydetti. Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise konuyla ilgili olarak “Taraflarla görüşmelerimiz devam ediyor. Umulur ki uzlaşı ile seçimlere kadar çözmenin gayreti içinde olacağız. Sadece dün 505 kişi kıdem tazminatını alamadğı için bakanlığımıza başvurdu” dedi.


Gayrimenkul sertifika sistemi


Davutoğlu,...