18 / 05 / 2024

Yargıtay Büyük Genel Kurulu

Yargıtay Büyük Genel Kurulu

Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda önceki gün yapılan seçimde 516 üyenin 280'inin oyunu alarak Başkan seçilen Rüştü Cirit için mazbata ve cübbe giyme töreni düzenlendi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

"Hazine Bakanlığı hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et ve süt sektöründe yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, "Ulusal Süt Konseyi’ni talimatla yönlendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı, hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu" dedi.

Memurlar için dikkat çeken talep! Büyük şehir farkı mı geliyor?

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan, artan konut ve kira fiyatlarına değindi ve büyük şehirlerde yaşayan memurlara ‘büyük şehir farkı’ verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Vergi, ceza ve harçlara büyük zam! Yüzde 36.20 artacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu!

Ahmet Hattat tarafından 1991 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşa edilmeye başlanan 35 kat yüksekliğe sahip otel ve alışveriş merkezi için yaklaşık 150 milyon dolarlık harcama yapıldı. Şimdi, Yargıtay kararı ile Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu.

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

İller Bankası'ndan kentsel dönüşüme büyük destek!

İller Bankası'ndan kentsel dönüşüm kapsamında belediyelere büyük destek geldi. Kentsel dönüşüm için  3 milyar TL bütçe ayırdıklarını söyleyen İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, kredilerde yüzde 50 faiz indirimi uygulanacağını dile getirdi. 

Özak GYO Büyükyalı Genel Müdürlük Binası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi Kazlıçeşme Mahallesi'nde yer alan Büyükyalı Genel Müdürlük binasına ilişkin değerleme raporunu yayınladı...

Samsun Büyükşehir vakıflar için 903 bin TL kira ödedi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci yurdu olarak kiralanan 2 binanın daha sonra bir vakfa devredildiği ve kira bedellerinin de belediye tarafından ödendiği belirlendi. Sayıştay belediyenin 2 bina için 2019'da 903 bin 310 TL (KDV hariç) bedel ödediğini belirledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıkılan apartmanların yöneticileri ile bir araya geldi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla  depremde yıkılan apartmanların görevleriyle bir araya geldi. 

Yargıtay Büyük Genel Kurulu Haberi

Yargıtay Büyük Genel Kurulu

Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda önceki gün yapılan seçimde 516 üyenin 280'inin oyunu alarak Başkan seçilen Rüştü Cirit için mazbata ve cübbe giyme töreni düzenlendi. 


Yargıtay Başkanvekili Seyit Çavdar, Cirit'e mazbatasını takdim ederken Onursal Başkanı Ali Alkan, Cirit'e cübbesini giydirdi.


Cirit Yargıtay'ın çözülmesi gereken ilk sorununun bina sorunu olduğunu belirtti. Cirit daha sonr aşunları söyledi:


"Yedi ayrı binada faaliyet yürütmekteyiz. Yüce Yargıtaya ve Türk milletine yakışır bir Yargıtay binası yapmak emel ve arzumuzdur. Diğer taraftan tüm dünya yargıtaylarının toplamı kadar bir iş yüküyle karşı karşıyayız. İş yükünü eritme noktasında, halkımızın güven ve teveccühünü arkamıza alabilme noktasında, bütün arkadaşlarımız özveriyle çalışmaktadırlar, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Şu anda 8 yeni dairemiz kurulmuştur ancak bu yeni dairelerimizin faaliyete geçmesi için bina sorunumuz var. Bu...