29 / 04 / 2024

Memurlar için dikkat çeken talep! Büyük şehir farkı mı geliyor?

Memurlar için dikkat çeken talep! Büyük şehir farkı mı geliyor?

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan, artan konut ve kira fiyatlarına değindi ve büyük şehirlerde yaşayan memurlara ‘büyük şehir farkı’ verilmesi gerektiğine dikkat çekti.



Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan, memurların Ankara, İstanbul ve İzmir yerine küçük şehirlerde yaşamayı tercih eder hale geldiklerine dikkat çekti ve büyükşehirlerde yaşayan memurlara ‘büyükşehir farkı’ verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan, özellikle büyükşehirlerde konut ve  kira fiyatlarının arttığını belirterek memurların yaşadığı ekonomik sıkıntılarla ilgili önemli açıklamalarda ve taleplerde bulundu.

“MEMURLARIN BÜYÜKŞEHİRLERDE YAŞAMALARI ÇOK ZORLAŞTI"

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan , ortalama bir memur maaşının sosyal yardımlarla birlikte 10 bin TL olduğuna dikkat çekti.

Kira fiyatlarının Ankara’da 5 bin, İzmir’de 6 bin, İstanbul’da da 7 bin liranın üzerinde olduğunu vurgulayan Yusuf Yazgan, kamu görevlilerinin artan kira fiyatları nedeniyle İstanbul,  Ankara  ve İzmir gibi büyük şehirler yerine küçük şehirlerde yaşamayı tercih eder hale geldiğini söyledi.

Memurlar için dikkat çeken talep! Büyük şehir farkı mı geliyor?

Yusuf Yazgan, “Gıda fiyatlarında yaşanan artışla birlikte memurlarımız hakikaten büyükşehirlerde zor durumda kalmaktalar ve zor geçim şartları nedeniyle zor şartlar altında memuriyet hayatlarını sürdürmekteler” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön