18 / 05 / 2024

Yarımburgaz mağaraları nerede

Yarımburgaz mağaraları nerede

İstanbul Yarımburgaz Mağaraları, Konya Catalhöyük'ten sonra Türkiye'nin en eski yerleşim yeri. Tarihin her devrinde insanlara ev sahipliği yapan mağaraların su andaki durumu ise içler acısı.

Elektrikler yarın kesilecek! Elektrikler nerede kesilecek! 17 Mayıs 2023 Çarşamba elektrik kesintisi yaşanacak!

İstanbul’da yarın elektrikler gidecek mi? Elektrik gidecek ilçeler tek tek duyuruldu! 17 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi! Sınırlar değişecek

Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; Konya’daki Çamlık Mağaralarının bulunduğu bölge milli park olarak belirlendi. Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın sınırları değiştirildi. İşte detaylar...

Evim Mağdurları yarın TMSF önünde toplanıyor!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları yarın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu önünde toplanacak.

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş'ta bulunan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen İl Özel İdare Binası’nın yıkım ihalesi gerçekleşti. Yıkım için 51 firma yarıştı.

Evim mağdurları yarın Maçka Parkı'nda toplanıyor!

'Evim' isimleriyle bilinen ve tasfiyesine karar verilen tasarruf finansman şirketlerinin mağdurları yarın saat 13:00'te Maçka Parkı'nda toplanıyor...

Bolu ve Giresun'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bolu ili Seben ilçesi sınırları içerisinde yer alan Seylik Mağaraları Doğal Sit Alanı ve Giresun ili Keşap ilçesinde yer alan Şahinkaya Tepesi Potansiyel Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Edirne Hadımağa 221 konut ihalesi yarın!

Dar gelirli aileleri düşük peşinatlarla konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne Hadımağa projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Kayseri Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Talas Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi için yarışma düzenleyecek. Düzenlenecek yarışma için başvurular başladı. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren vergi kararı!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni bir yönetmelik hazırlandı. Doğum izninin ardından annelere tanınan yarı çalışma ödeneği ile anneler çocuk sayısına göre belli sürelerle haftanın yarısında çalışıp tam maaş alınabilecek. İşte merak edilen her şey...

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

İsrail evlerini yıktığı Filistinlileri sığındıkları mağaralarda da rahatsız ediyor!

Filistinli genç kadın Esma Muhammed Nevaca ve onun gibi yaklaşık 250 Filistinli, evlerinin yıkılması sebebiyle sığındıkları mağaralar ve teneke evlerde dahi İsrail tehdidi altında yaşamlarını sürüyor. 

Tarıma dayalı OSB kurma yarışı başladı!

Tarımda bazı yatırımların önü açıldı. Hemen her bölgede Valilik tarafından, ticaret, sanayi odaları, ticaret borsaları, Tarım ve Orman İl Müdürlükleri; “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” kurmak için adeta yarış halinde.

Beylikdüzü 11. Mahalle mağdurları yarın eylem yapacak!

İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirilen 11. Mahalle projesinden konut alan ve mağdur olan vatandaşlar yarın proje alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirecek.

Yarımburgaz mağaraları nerede Haberi

Yarımburgaz mağaraları nerede

Zira arkeologların yıllardır sürdürdüğü çalışmalara rağmen arkeolojik parka dönüştürülemedi. 2001'de 1. dereceden arkeolojik-doğal sit alanı ilan edilen mağaralar uyuşturucu ve alkol kullanıcıları tarafından mesken tutulmuş vaziyette. Mağaralarda 1986 yılında kazılar yapan İstanbul Üniversitesi Prehistorya Ana bil i m Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, mağaraların arkeolojik park olması için birkaç kez proje yapıldığını fakat bir türlü hayata geçirilmediğini söylüyor. Mağaraların ver aldığı Altınşehir Mahallesi Muhtarı Seyfettin Balki de, "Mağaralarda içki de içiyorlar uyuşturucu da kullanıyorlar. Buranın turizme açılması mahallemiz açısından da çok faydalı olacak." diye konuşuyor. Mehmet Özdoğan, demir parmaklıklarla korunmaya çalışılan arkeolojik alanda 20 yıldır büyük tahribat yapıldığını belirtiyor. 


Özdoğan, uluslararası alanda da çok iyi bilinen mağaraların üzerinde çok sayıda konutun büyüdüğünü aktarıyor ve bu noktadan sonra kurtulmasının...