05 / 05 / 2024

yaşam alanı ve şehirleşme

yaşam alanı ve şehirleşme

Yüksek Mimar Banu Binat, gayrimenkulle ilgili tüm parametreler hakkında bilinmesi gerekenlerden bahsetti. İşte Binat'ın o yazısı...

Türkiye'nin ilk yaşam alanı projesi Konya Koru İnventum satışta! Yeni proje!

Aydın Yatırım Grup, Türkiye’de ilk olacak yaşam alanı projesini Konya'da hayata geçiriyor. Toplamda 200 bin metrekare üzerine inşa edilecek Anadolu’nun en büyük karma konut projesi Koru İnventum, satışa çıktı.

Nizip Fıstık Kent'te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Gaziantep Nizip Fıstık Kent'te yaşamın 2-3 ay içinde başlayacağı belirtildi. İşte proje çalışmalarındaki son durum...

DAP’tan İstanbul'un Kalbi Levent’te Yeni Dünyanın Örnek Yaşam Alanı!

DAP Gayrimenkul Geliştirme, İstanbul’un iş, yaşam, kültür-sanat ve finans dünyasının kalbi olarak bilinen Levent Bölgesi’nde şimdi de kent ve doğa ayrımını ortadan kaldıran, doğadan aldığı ilhamla, şehrin merkezinde ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle buluşturuyor… 

Siltaş Panorama’daki konutların her metrekaresi fonksiyonel bir yaşam alanı sunuyor!

Siltaş Panorama projesinde yer alan 2+1 daireler; salonundan mutfağına, yatak odasından banyosuna kadar ev sahiplerine fonksiyonel bir yaşam alanı sunuyor.

Doha Yaşam Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlık Pazarlama Turizm Tic.Ltd.Şti.Kadıköy Şubesi açıldı!

Doha Yaşam Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlık Pazarlama Turizm Tic.Ltd.Şti.Kadıköy Şubesi Kadıköy'de Cem Gülmez tarafından açıldı.

Doha Yaşam Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlık Pazarlama Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doha Yaşam Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlık Pazarlama Turizm Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Karabudak tarafından kuruldu.

İntema İnşaat ve İntema Yaşam'ın birleşme işlemi tescillendi!

İntema İnşaat'ın tam konsolidasyona tabi tuttuğu tek bağlı ortaklığı olan İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin birleşilmesi işlemi tescillendi. 

Bursa Yıldırım'a 600 dönümlük yeni yaşam alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sayısının en az ilçelerden biri olan Yıldırım'da dev projeye başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 dönümlük orman arazisi yeni yaşam alanına dönüşecek.

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

İntema İnşaat ve İntema Yaşam birleşti!

İntema İnşaat'ın sermayesinin tamamına İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin devralınması suretiyle kolaylaştırılmış usulde şirketin bünyesinde birleşilmesi işlemi tescillendi.

Umut Elazığ projesiyle 600 bin metrekarelik yeni yaşam alanı kurulacak!

24 Ocak 2020’de meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.5 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ardından ‘Umut-Elazığ’ isminde bir proje tasarlandı. Projeye ilişkin uzman isimler konuştu.

İntema İnşaat ve İntema Yaşam Ev birleşti!

İntema İnşaat, İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin oy hakkı veren paylarının tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde şirket tarafından "devir alınması" suretiyle bünyesinde birleşilmesine karar verildi. 

Bursa Yenişehir modern yaşam alanına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak olan ve bünyesinde 154 araçlık otopark, düğün salonu, bebek bakım odası, fuaye alanı ve bir de dükkan yer alan Yenişehir Pazar Yeri, Otopark ve Sosyal Yaşam Alanı projesinin inşaatına başlandı.

yaşam alanı ve şehirleşme Haberi

yaşam alanı ve şehirleşme

Gayrimenkul gazetemiz, tüm bireylere yaşam alanları ile ilgili en doğru seçimleri yapabilmeleri için yol gösterici bir yayın olmak üzere yola çıkıyor. Odağına önce insanı alan bu gazetede gayrimenkulle ilgili tüm parametreler hakkında bilinmesi gerekenleri, uzmanlarının da katkılarıyla paylaşacağız. Beklentileri yüksek, nitelikli tercihler yapan bireylerin, inşaat kalitesini değiştirebileceğine inanıyoruz. 


Her birey kendi fiziksel çevresini yani kendi yaşam alanını oluşturur, bunlar biraraya gelerek sonunda kentlerimizi şekillendirir. Doğanın tasarlanarak, müdahale edilerek şekillenmesi ile oluşan çevreler artık fiziksel çevredir, tamamen insan eliyle oluşturulmuş ve şekillendirilmişlerdir. Ama unutulmamalıdır ki fiziksel çevreler de insanı şekillendirir. Bu konuda ne kadar bilinçliyiz? Ne kadar doğru tercihler yapıyoruz? Bir bina sizi hasta edebilir, mutsuz edebilir, çalışmanızı zorlaştırabilir hatta hayatınızı kaybetmenize bile sebep olabilir ya da tam tersi, bir bina...