05 / 05 / 2024

Yaşam Kalitesi Araştırması 2014

Yaşam Kalitesi Araştırması 2014

Uluslararası insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'in dünya genelinde 223 büyükşehiri kapsayan "Yaşam Kalitesi Araştırması 2014"ün sonuçları belli oldu. Viyana, dünya çapında yaşam kalitesi en iyi şehir seçildi...

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

İstanbul’da bir öğrencinin aylık masrafı asgari ücreti geçti

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Öğrenci Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını bildirdi. Buna göre İstanbul'da yaşayan bir öğrencinin maliyeti 12 bin 500 TL’yi geçti. Eylül 2023 değerlendirmelerine göre, İstanbul’da yaşayan bir üniversite öğrencisinin aylık ve yıllık masrafı araştırıldı.

İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti 42 bin 593 TL! Megakentte en çok zeytinyağı fiyatları arttı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nda yer alan sonuçlara göre,  İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 2022'nin aynı ayına göre yüzde 80,59 arttı ve 42 bin 593 TL oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti aylık 40 bin liraya dayandı!

İPA'nın yayımladığı, 'İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması' verilerine göre, kentte dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti 40 bin liraya dayandı. 

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

Araştırma sonucu: ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 67’si başka kente göçmek istiyor’

Kariyer.net’in yaptığı, “Deprem Sonrası Çalışma Hayatı Araştırması”nın sonuçları belli oldu. Deprem korkusu özellikle İstanbul'da yaşayıp 26-40 yaş aralığındaki çalışan yurttaşların yaşadığı kenti değiştirmek istemelerine sebep oldu. İşte depremin çalışanlar üzerinde yarattığı etkinin sonuçları...

CHP'den kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması talebi!

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili araştırma önergesi verildi!

Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılmadan yerinde yenilerek hizmetlerine devam etmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Hazine taşınmazlarının satışıyla ilgili araştırma önergesi verildi!

Hazine taşınmazlarının satışı, alıcılarının kimler olduğu ve elde edilen gelirin harcandığı alanların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.  

Karşıyaka Stadı için meclis araştırması önergesi verildi! 

İzmir'de yapımına başlanılan Karşıyaka Stadı'nın bitirilememesinin sebeplerinin araştırılması amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi

Yaşam Kalitesi Araştırması 2014 Haberi

Yaşam Kalitesi Araştırması 2014

Avusturya'nın başkenti Viyana, dünya çapında yaşam kalitesi en iyi şehir seçildi. Uluslararası insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'in dünya genelinde 223 büyükşehiri kapsayan "Yaşam Kalitesi Araştırması 2014"ün sonuçları belli oldu.


Avusturya'nın başkenti Viyana, dünya çapında yaşam kalitesi en iyi şehir seçildi. Uluslararası insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'in dünya genelinde 223 büyükşehiri kapsayan "Yaşam Kalitesi Araştırması 2014"ün sonuçları belli oldu. Viyana'nın birinci olduğu sıralamada, İsviçre'nin başkenti Zürih ikinci ve Yeni Zelanda'nın en büyük şehri Auckland üçüncü oldu. Listede dördüncü olan Münih'i, Kanada'nın ve Kuzey Amerika'nın en yaşanılır şehri Vancouver takip etti.


Asya şehirleri arasında en yaşanılabilir şehir olan Singapur dünya sıralamasında 25. sırada yer alırken Ortadoğu ve Afrika'nın en yaşanılır kenti Dubai 75. sırada yer aldı.


Avrupa sıralamasında ise Viyana ve Zürih'i...