19 / 05 / 2024

Yaşam yeraltında da devam ediyor

Yaşam yeraltında da devam ediyor

Özellikle ulaşımın büyük sorun olduğu büyükşehirlerde, trafiği büyük ölçüde rahatlatan metro ve raylı sistemler, dünyanın pek çok ülkesinde etkinlik ve gösterilere de sahne oluyor

Malatya'da bulunan konteyner kentte "Hayat İyi Yaşam Merkezi" açıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, Hayat Holding ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile, AFAD koordinasyonu ve Malatya Valiliği desteği kapsamında konteyner kentte kurduğu Hayat İyi Yaşam Merkezi açıldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Yaşam Villaları Kavaklı'da hemen tapu fırsatı!

Yaşam Villaları Kavaklı, Çankaya İnşaat tarafından İstanbul ili, Silivri ilçesi, Kavaklı Mahallesi'nde konumlanıyor. Yaşam Villaları Kavaklı'da hemen tapu fırsatı ile satışlar devam ediyor. İşte detaylar...

İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti 42 bin 593 TL! Megakentte en çok zeytinyağı fiyatları arttı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nda yer alan sonuçlara göre,  İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 2022'nin aynı ayına göre yüzde 80,59 arttı ve 42 bin 593 TL oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu! 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ne kadar? 

İstanbul’da yaşamanın ortalama maliyeti resmen hesaplandı. Peki İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart ayında ne kadar oldu? 

Ankara'da inşaat iskelesi çöktü: 2 işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara Altındağ'da inşaat iskelesinin çökmesi sonucunda 2 işçi yaşamını yitirdi.

Bahçeli yaşam konsepti Folkart Vega'da!

Folkart'ın en yeni projeleri arasında yer alan Folkart Vega "Bahçeli yaşam konsepti Folkart Vega'da" sloganıyla tanıtılıyor...

Seyfi Dursunoğlu evini Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na bıraktı!

Huysuz Virjin karakteriyle sevdiğimiz Seyfi Dursunoğlu'nun vefatının ardından mirası ilk kez ortaya çıktı. Dursunoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na oturduğu Üsküdar’da bulunan evini ve banka hesabında yer alan tüm maddi birikimini bıraktı.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açılış için gün sayıyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ismiyle ve bütçesi ile dev yatırımları arasında yer alan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açılış için gün sayıyor.

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi 2020'de tamamlanacak!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, inşaatı yüzde 80 oranında tamamlanan ve 2020 yılının ilk aylarında hizmete açılacak olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ndeki çalışmaları inceledi.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Başkent Ankara'da en yoğun gecekondulaşmanın yaşandığı Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Karaman Park Sakarya'nın yeni yaşam alanı olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaman’da inşa edilen yeni yaşam alanında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Sivritepe Toplu Konutları’nda yaşam 2019'da başlıyor!

Temeli dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Sivritepe Toplu Konutları projesinde sona yaklaşılıyor. Sivritepe'de yükselen projede yaşam 2019'un ilk aylarında başlayacak.

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı!

Toplumsal fayda odaklı projeleriyle sosyal belediyecilikte ilklerin mimarı olan Üsküdar Belediyesi yarıtımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’nin En Kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi, Bulgurlu’da hizmete açıldı. 

Yaşam yeraltında da devam ediyor Haberi

Yaşam yeraltında da devam ediyor

Özellikle ulaşımın sorun olduğu büyükşehirlerde, trafiği büyük ölçüde rahatlatan metro ve raylı sistemler, dünyanın pek çok ülkesinde etkinlik ve gösterilere de sahne oluyor Özellikle ulaşımın sorun olduğu büyükşehirlerde, trafiği büyük ölçüde rahatlatan metro ve raylı sistemler, dünyanın pek çok ülkesinde yalnızca "ulaşım" için kullanamayarak, çeşitli etkinlik ve gösterilere de sahne oluyor. Konunun Türk uzmanları, ülkemizde metro ve raylı sistemlerin teşvik edilmesi için mutlaka özel etkinliklere imza atılması gerektiğini söylüyor. 


İTÜ Raylı Sistemler Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez, araç yoğunluğunun önüne geçmek için halkı metrolara yönlendirecek özel çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. 

Her yıl binlerce aracın trafiğe çıktığım anımsatan Söylemez, "Araç sayısının sürekli artması ne yazık ki trafik sorunun da çözülmemesine neden olacak. Özellikle yağışlı günlerde büyük probleme dönüşen...