04 / 05 / 2024

yaşanılabilir en küçük metrekare daireler

yaşanılabilir en küçük metrekare daireler

Stüdyo dairelerde "En küçük yaşanabilir metrekare nedir ve nasıl kullanılmalıdır?" tartışması, sosyal ve hukuksal boyutları ile denetlenecek. Türkiye'deki en küçük metrekare ile diğer ülkeler arasında önemli fark var.

Hem yaz sezonu ve hem de durağan fiyatlar kiralık konut piyasasını hareketlendirdi!

Giderek yaklaşan yaz sezonu ve durağan fiyatlar kiralık piyasasını da hareketlendirirken, kiralık aramalarında yüzde 45 artış yaşandığını kaydeden uzmanlar, fiyatların dengeye oturduğunu, sene boyunca fahiş köpük artışı beklemediklerini dile getirdi.

4 Litre ayçiçek yağına büyük indirim: Bu fiyata yetişen alır

Bir markette Komili marka 4 litrelik ayçiçek yağında büyük bir indirim gerçekleşti. Satış fiyatı şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde 129 TL'ye kadar düştü. İşte bu indirimle ilgili tüm ayrıntılar..

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı. 

TÜİK tek tek açıkladı: 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla besleniyor! 

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla beslendiği, yalnızca yüzde 12,7'lik kesim her gün et, tavuk ve balık yiyebildiği ortaya çıktı. 

Altında aylar sonra bir ilk yaşanıyor! Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor! Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor

Altın fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşanıyor. Gram altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor! Altın alıp satmak isteyenler hemen baksın...

BM’den, deprem açıklaması! Yüzyılın en kötüsü!

Kahramanmaraş merkezli iki depremin, son yüzyılda bölge genelinde yaşanan en kötü olay olduğu Birleşmiş Milletler (BM) tarafından duyuruldu. BM, ‘asrın felaketi’ olarak nitelenen depremlerin bu bölgede son yüzyılda yaşanan en kötü olay olduğunu söyledi.

Dünyaca ünlü ekonomist açıkladı! Dolar en kötü yılını yaşayacak

ABD'li ünlü ekonomist Peter Schiff, enflasyon probleminin daha kötüye gideceği uyarısında bulundu ve 2023`ün ABD doları için "en kötü yıllardan biri" olacağını öngördü.

Avrupa borsalarından son dört senenin en kötü performansı!

Avrupa borsaları, savaş, yüksek enflasyon ve sıkılaşan para politikası arasında 2018'den bu yana en kötü yıllık performansını sergiledi.

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Gram altın için 3.000 TL olacak demişti! Altında kıyamet kopuyor! 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor! Çabuk bakın

Altın fiyatlarındaki düşüşün önüne geçilemiyor. Uzman Tuna Kaya gram altının 3.000 TL olacağını söylemişti fakat altında son zamanlarda kıyamet kopuyor. Ekim ayının gelmesi ile gittikçe değer kaybeden altın fiyatlarında 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor.

Doların şaha kalkmasıyla piyasalar alt üst oldu! Büyük çöküş yaşanıyor

Bugün piyasalarda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dolar şaha kalkarken altın ve petrolde çöküşler yaşanıyor.

yaşanılabilir en küçük metrekare daireler Haberi

yaşanılabilir en küçük metrekare daireler

Toplu konut seferberliğinin hiç bitmediği ülkemizde, özellikle son 3 yıl içinde yapılan 15002000 konutluk tüm projelerde, arazi içinde, yola yakın, gürültüye yakın, çöp atım noktasına yakın, AVM üstünde, ana cadde dibinde kısaca ticari bakış açısının körüklediği "tehlikeli ve arızalı" bölgeler, 0+1 ve 1+1 dairelere ayrıldı. 1500-2000 konutluk projelerde en küçük daire adedi yani 0+1 ve 1+1 daireler, 2+1 konut adedi ile ya aynı sayıda ya çok az altında tutuldu. Kısaca, 0+1 ve 1+1 daireler, 2+1 dairelerle yarıştırıldı. Ancak bir farkla. En küçük daireler toplu konutların üvey evlatları olarak itilmiş noktalara yerleştirildi, yerleştiriliyor. Mümkünse siteden izole, site hayatının dışında konumlanıyor. Havuzu görmüyor, yeşile bakmıyor! 



YAŞANABİLİR EN KÜÇÜK METREKARE 

"En küçük yaşanabilir metrekare nedir?" sorusunun tek bir cevabı yok. Ülkelerin kültürel, sosyo ekonomik...