20 / 05 / 2024

Yaşanılabilir Şehirler ve Kentsel Dönüşüm

Yaşanılabilir Şehirler ve Kentsel Dönüşüm

Bakan Sarı, başkanlığını iş adamı Ahmet Arslan'ın yaptığı düşünce platformu "Fikir Sofrası" tarafından düzenlenen "Yaşanılabilir Şehirler ve Kentsel Dönüşüm" konulu toplantıya katıldı.

Süt, patates, soğan, mercimek, tereyağı ve fasulye.. Resmi Gazete’de duyuruldu... Herkes kullanıyor flaş gelişme

Türkiye'de neredeyse Süt, patates, soğan, mercimek, tereyağı ve fasulye kullanmayan vatandaş yok. Herkesin kullandığı bir ürünle ilgili önemli gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Doların şaha kalkmasıyla piyasalar alt üst oldu! Büyük çöküş yaşanıyor

Bugün piyasalarda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dolar şaha kalkarken altın ve petrolde çöküşler yaşanıyor.

Erken emeklilik şartları değişiyor mu? Erken emeklilikte yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Erken emeklilik milyonlarca çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Çalışan kadın için doğum borçlanması, erkekler için ise askerlik borçlanması ile erken emeklilik imkanı sağlanması mümkündür. Peki erken emeklilik şartları değişiyor mu, yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik o analizi...

Kanal İstanbul ile gelecek nüfus artışı kenti yaşanılamaz kılacak!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, “Deprem riskine karşı önlem alınması gereken bu ortamda Kanal İstanbul gibi bir projenin konuşulmaması gerekiyor. Nüfus artıracak yeni bir kent projesinin İstanbul’u yaşanılmaz bir kent haline getireceği aşikar” dedi.

Berat Albayrak: Böyle devam ederse büyüme beklentimizin üzerinde yaşanır!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Böyle devam ederse yüzde 5 baz büyüme oranı beklentilerimizin üzerinde yaşanır." dedi.

Mustafa Bozbey: Bursa'yı yaşanabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz!

Yeni projelerle Bursa’nın geleceğini şekillendireceklerini belirten CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ''sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz'' dedi. 

Dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz." dedi.

Tekirdağ'da markalı konut atağı yaşanıyor!

Tekirdağ, İstanbul'a yakınlığıyla öne çıkıyor. İstanbul'daki sanayi tesisleri bu ile taşınıyor. Çorlu ve Çerkezköy gibi bölgelerde çalışan kesimle birlikte yoğun göç alan kentte markalı konut atağı yaşanıyor. Kentte üretim ve satış aşamasında 37 konut projesi bulunuyor.

Dünyanın en yaşanılabilir ve en yaşanamaz şehri açıklandı!

Avusturya'nın başkenti Viyana bir kez daha 'dünyanın en yaşanılabilir şehri' olarak seçildi. Dünyanın en yaşanamaz şehri ise Bağdat olarak belirlendi.

Geçmişteki yaşanılası evlere ve şehirlere dönmek mümkün!

Nasıl evlerde yaşıyorduk? Şimdi nasıl yerlerde yaşıyoruz? Ev mi rezidans mı? Şehir mi kent mi? Geçmişte kalan o özlediğimiz güzel ve yaşanılası evlere ve şehirlere dönmek mümkün.

İhlas Holding'in olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri açıklaması!

İhlas Holding'in olağan dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri kapsamında kamuya açıklanmamış özel bir durumu bulunmamaktadır. 

​Ankara yatırım için doğru adres!

​CNBC-E Business ve Forbes dergilerinin yaptığı araştırmada yaşanılabilir kentler sıralamasında Türkiye’de birinci sırasında Ankara yer alıyor. ​Ankara yatırım için doğru adres olduğu beliriliyor. 

Yaşanılabilir Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Haberi

Yaşanılabilir Şehirler ve Kentsel Dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kentsel dönüşüm sürecinde hedefin, sadece binaların yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılması anlamına gelmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bizim kentsel dönüşüm ile yapmak istediğimiz; kent siluetine uygun, eğitim ve sağlık tesisleri, yeşil alanları, ulaşım sistemi ve altyapısıyla sağlıklı ve güvenli marka şehirler oluşturmaktır." dedi. 


Sarı, dijital dünyada bulunamayacak yegane şeyin tecrübe olduğunu ifade ederek, toplantının farklı sektörlerdeki deneyimlerin bir araya gelmesi adına çok anlamlı olduğunu söyledi.


Büyüyen ve gelişen Türkiye'nin en büyük ihtiyacının, yeni fikirler ve farklı bakış açıları olduğunu aktaran Sarı, Türkiye'nin geleceğine katkı sunmak amacıyla oluşturulan "Fikir Sofrası" platformunun, dış politikadan ekonomiye, bilimden kültüre kadar geniş bir yelpazede değerlendirme yapılmasını sağladığını kaydetti.  


Sarı, devlet ve özel sektör arasındaki etkileşimi arttıran bu gibi toplantıların, ortak paydada buluşma,...