03 / 05 / 2024

Yaşar Aşçıoğlundan kentsel dönüşüm açıklaması

Yaşar Aşçıoğlundan kentsel dönüşüm açıklaması

Türkiye genelinde gerçek anlamda kentsel dönüşüm olmadığını söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, "Kamu, 'Bina yenileme yasak, büyük ölçekte ada bazında kentsel dönüşüm yapılacak' desin. Yoksa tabut gibi evlerde yaşamaya devam ederiz" dedi.

Yaşar Mimarlık Ve Dekorasyon Hizmetleri İnşaat Sanayi Limited Şirketi Yenibosna Şubesi açıldı!

Yaşar Mimarlık Ve Dekorasyon Hizmetleri İnşaat Sanayi Limited Şirketi Yenibosna Şubesi bugün 2 milyo 230 bin TL sermaye bedeli ile Erdinç Yaşar tarafından açıldı.

Prof. Dr. Yaşar Eren'den Konya depremi açıklaması!

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, Konya'da meydana gelen depremle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

Vakıf GYO'dan T.A.O.'ya 427.1 milyon TL'ye gayrimenkul satışı!

Vakıf GYO "T.Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlük Hizmet Binası ve Tesisleri Projesi"nin, A Kule bloğunun ofis üniteleri içerisinden; 28.001,20 metrekare büyüklüğündeki alanı T.A.O.'ya 427.1 milyona satıyor...

Bedri Yaşar'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Türkiye'nin bir deprem kuşağında olduğunu biliyoruz. İktidara sesleniyorum kentsel dönüşümlere bir an önce başlamalıyız" dedi...

İYİ Parti'li Bedri Yaşar'dan Gazi Sinan Bayır'a ev sözü!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Şanlıurfa Sınır Karakolunda görev yaparken yaralanan Vezirköprülü Uzman Çavuş Sinan Bayır'ı ziyaret etti ve Gazi Sinan Bayır'a ev sözü verdi.

Yaşar Topluluğu Eskişehir'de 8'inci okulunu açtı!

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 8'inci okulu olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi törenle açıldı. 

Yaşar Çilkız'dan Dalyan'a yeni otel!

İşadamı Yaşar Çilkız, "Dalyan’da Ali Bostan Plajı’nda yeni bir otel inşaatına başladım. 33 bin metrekarelik alanda 180 yataklı olacak. Termal ağırlıklı hizmet verecek" dedi...

İstanbul Yaşar İş ve Lojistik Merkezi açıldı!

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaklaşık 25 milyon avro yatırımla inşa edilen İstanbul Yaşar İş ve Lojistik Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam den Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin dört bir yanında hizmete girecek 25 eserden 20. si olan Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu’nu hizmete açtı.

Ebru Yaşar'a okul inşaatı teşekkürü!

Ünlü şarkıcı Ebru Yaşar’ın Diyarbakır'ın Bismil'de yaptırdığı okulun inşaatını gören minik öğrenciler, sanatçıya teşekkür mektubu yazdı.

Yaşar Aşçıoğlu: Gayrimenkulde riski bölüşmeliyiz!

İNDER Onursal Başkanı ve Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aşçıoğlu, gayrimenkul sektöründe yaşanan sorunların çözümü için bir öneride bulundu...

Yaşar Aşçıoğlundan kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Yaşar Aşçıoğlundan kentsel dönüşüm açıklaması

6.5 milyondan fazla konutun yenilenmesi hedefiyle başlayan kentsel dönüşüm hamlesi tartışılmaya devam ediliyor. Kentsel dönüşümün büyük fırsat olduğunu ancak hatalı bir yol haritası seçildiğini belirten Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Yaşar Aşçıoğlu, belediye ve bakanlık yetkililerine bir öneride bulundu. Bina bazında yapılan yenileme çalışmalarının gerçek bir dönüşüm sağlamadığmı belirten Aşçıoğlu, "Kamu yetkilileri bana bir şey olur korkusu ile risk almıyor. Herkes elini taşm altına koysun. 'Bina bazında dönüşüm yasak, ada bazında yapacağız' desinler. Böylece yeşü alan artar ve sağlıklı yapılar inşa edilir" dedi. Şirket olarak Ataköy'de kentsel dönüşüm projesi geliştirdiğini ancak bunun da ada bazında olmadığmı belirten Aşçıoğlu, piyasa koşullannın inşaat firmalarını bu tip işlere zorladığını dile getirdi. 



TABUT EVLER YAPTIK 

1999 depremi öncesi yapılan binalann riskli olduğunu belirten Aşçıoğlu, o...