30 / 04 / 2024

Yaşar Topluluğu Eskişehir'de 8'inci okulunu açtı!

Yaşar Topluluğu Eskişehir'de 8'inci okulunu açtı!

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 8'inci okulu olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi törenle açıldı. 



Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı eğitime katkı sağlamaya devam ediyor. Vakıf 8. okulunu Eskişehir'de açtı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yer alıyor. Okul 9 bin metrekare arazi üzerine 5 milyon 500 bin lira maliyetle inşa edildi. 16 dersliği olan okulda 2 bin metrekare taban alan mevcut. Okulda 5 labaratuvar, 1 süt atölyesi, 3 branş dersliği ve kütüphane yer alıyor.  2019-2020 eğitim öğretim yılında okulda eğitim başlayacak. 

Açılış töreninde konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, "Yaklaşık 21 ay önce temelini attığımız okulumuzu bugün açıyor olmaktan dolayı mutluyuz. Beklenenden daha erken sürede tamamlanması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Eskişehir'de son yıllarda Bakanlığımızın, özel sektörümüzün ve hayırseverlerin desteğiyle eğitim yatırımlarımız artıyor. Nitelikli insan gücünün karşılanması başarıda çok önemli. Ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimini sağlayabilmesi ve küresel rekabette yerini alabilmesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşılması için mesleki ve teknik eğitime önem verilmesi gereklidir. Bu vesile ile mesleki ve teknik eğitim verecek bu değerli eğitim yatırımını şehrimize kazandıran Yaşar Ailesi'ne ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'na teşekkür etmek isterim" dedi.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar açılış töreninde şu ifadeleri kullandı:  "Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de Eskişehir'e kazandırdığımız eğitim yatırımımız oldu. Bulunduğumuz coğrafyalarda ekonomik gelişimi desteklemek, faaliyetlerimizin çevreye olan etkisini kontrol etmek ve toplumu ileriye taşıyacak yatırımlara imza atmaktan dolayı gururluyuz" 

 


Geri Dön