04 / 05 / 2024

YASED düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları toplantısı

YASED düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, YASED düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları Toplantısı'na katıldı. Türkiye'deki tasarım merkezlerinin daha çok inşaata yoğunlaştığını söyledi.

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı o ildeki Şehir Hastanesi için bir ihale daha düzenledi! Planlanın 5 katına mal olacak!

Sağlık Bakanlığı Aydın Şehir Hastanesi’ni tamamlamak için bir ihale düzenledi. Hastane planlananın yaklaşık beş katına mal oldu.

Migros bombayı patlattı! 1 litre Ayçiçek yağı fiyatı 33.90 TL'ye düştü

Ayçiçek yağında büyük indirim Migros'tan geldi. Ayçiçek yağının litresinin satış fiyatı 33 TL'ye geriledi. Hayat pahalılığının insanların belini büktüğü günümüzde yapılan indirimler ilaç gibi geliyor. İşte Migros'un düzenlediği indirme ait detaylar.

İş Bankası düğmeye bastı! Bu para sadece İş Bankası müşterilerinin hesabına yatacak!

Düzenlediği kampanyalarla adından sıkça söz ettiren Türk İş Bankası, yeni bir kampanyayla daha müşterilerinin karşısına çıktı. Kampanya kapsamında hesaplara 75 TL yatırılacağını duyuran İş Bankası, kampanyanın akaryakıt alışverişlerinde geçerli olacağını paylaştı.

NVIDIA RTX 4070 Ti satış tarihi ve fiyatı açıklandı! İşte 30 Aralık 2022 fiyat listesi..

NVIDIA, 20 Eylül’de düzenlediği davette  RTX 4000 serisi ekran kartlarının tanıtımını yapmıştı.. Ada Lovelace mimarisini üzerine geliştirilen bu kartlar önceki nesillere kıyasla çok daha iyi üstünde performans sunuyor.

Citroen logosu değişti! Öze dönüş

Citroen, bugün düzenlediği tanıtımda yeni logosunu gözler önüne serdi! Şirket, elektrik döneminin kapılarını özüne dönerek açtı.

Hepsiburada, Dünya Çizgi Roman Günü’ne özel kampanya düzenledi! İşte 25 Eylül 2022 çizgi roman fiyatları

Hepsi burada 25 Eylül Dünya Çizgi Roman Günü’ne özel indirim kampanyası düzenledi. Üç gün sürecek kampanya sürecinde hepsiburada.com’dan alacağınız tüm çizgi romanlar sepette yüzde 15 indirimle satılıyor.

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Kiev'de konut yatırımcıları protesto düzenledi!

Ukrayna'da Arkada Bankası'na yatırım yapan vatandaşlar, inşaatın bitirilmesi için başkent Kiev'de protesto düzenledi. 

Markalı konut satışlarının yüzde 11’i yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Şubat 2020 sonuçları açıklandı. Endekse göre, Şubat ayında fiyatlar bir önceki aya göre %0.94, geçen yılın aynı dönemine göre ise %4.62 oranında arttı. Markalı konut projeleri kapsamında satışların %11.21’i yabancılara yapıldığı Şubat ayında stok erime hızı i

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

ÇEİS'in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'da ödüller 12 Mart'ta verilecek!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek için gerçekleştirdiği “Yapı Tasarım Yarışması”ndaki projelerin ödüllerini verecek... 

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 5'inci kez düzenlendi!

Rönesans Holding'in bu yıl beşinci kez düzenlediği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinci İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ece Avcı oldu. Yarışmada toplam 10 dalda 15 öğrencinin projesi ödüle sahip oldu.

YASED düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları toplantısı Haberi

YASED düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, doğrudan yabancı yatırımın güvenli ülkeler aradığını belirterek, "Biz herkes için sadece güvenli değil, istikrarlı bir ülkeyiz. Bütün manipülasyonlara rağmen Türkiye, yabancı sermaye çekmeye devam edecek. Bu bir başarının, istikrarın ve güvenin net göstergesidir." dedi.


Özlü, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, YASED'in misyonunu son derece önemli ve değerli bulduğunu, Türkiye'nin dışa açılmasında, gelişmesinde ve kalkınmasında YASED gibi derneklerin büyük katkıları olduğunu söyledi.


Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bizler tarihin hiçbir döneminde içe kapanık bir ülke, bir toplum olmadık. Aksine çok yönlü, proaktif bir devlet geleneğinin temsilcileri olmaya devam ettik. Dışa açılan, dünyanın gerisine düşmeyen, trendleri doğru okuyan ve kendi ekonomisini zor şartlara karşı dirençli kılan hedefleri benimsedik. Kendi coğrafyasına sıkışıp kalan...