08 / 05 / 2024

yaşlı nüfus sayısı

yaşlı nüfus sayısı

Türkiye Aile Sağlığı, Eğitimi ve Planlaması Derneği Başkanı Prof. Dr. Şatıroğlu "2012 yılında yaşlı nüfus olarak tabir edilen 65 yaş ve üzerindeki nüfus 5,7 milyon kişi, bunların toplam nüfusa oranı yüzde 7,5" dedi.

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Türkiye'de 120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı!

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve ayrıca, Jeofizik Mühendisleri Odası iş birliği ile Kartal’da ‘Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli’ düzenlendi. Panelde, konuşan Prof. Dr. Eyidoğan, “120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı” dedi.

Kirman Calyptus Resort - Spa Manavgat'ın oda sayısı artırıldı!

Burak Turizm Yatırım İşletmecilik Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.'e ait Kirman Calyptus Resort - Spa Manavgat'ın oda sayısı artırıldı. İşte ayrıntılar...

Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı!

Akiş GYO'nun 2023 birinci yarıyıl finansal sonuçları açıklandı. Bu kapsamda Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı. İşte detaylar...

Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılıyor! Dev otele havuzlu villalar inşa edilecek!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılacak. Söz konusu kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar yapılacak.

Makine ihracatı yılın ilk yarısında arttı!

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, yılın ilk yarısı sonunda Türkiye'nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 10 artarak 14,1 milyar dolar oldu.

Pasifik GYO'dan yılın ilk yarısında 3 projede 2 milyar TL'lik satış! 

Pasifik GYO, 5 projenin 2023 yılının ilk 6 ayına ilişkin satış rakamları ile inşaat durumlarını açıkladı. Şirket, yılın ilk yarısında 3 projede 2 milyar 3 milyon 224 bin 515,03 TL'lik satış gerçekleştirdi. 

Yatırımcılar dikkat! Paladyum, Platin ve Rodyum'daki dalgalanmalar yılın 2. yarısında yerini yükselişe bırakacak!

Paladyum, Platin ve Rodyum'daki dalgalanmalar yılın 2. yarısında yerini yükselişe bırakacak. İşte konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detayları...

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düştü! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? Çiftçiler borsa fiyatlarına bakın

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düşüş yaşadı. Çiftçiler, yurt içi borsalarında buğday, arpa ve mısır fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? İşte 13 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Müteahhitler yılın ilk yarısında 7,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün yılın ilk yarısında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,5 milyar dolar olarak kaydedildi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’a hücum! Ön sipariş sayısı 100 bini aştı! Son sipariş tarihi ne zaman?

Türkiye’nin yerli otomobil rüyası Togg ile gerçek olurken, daha üretiminin ilk yılında tüketicilerden yoğun ilgi gördü. T10X için verilen ön siparişin 100 bin adedi geçmesi üzerine, çekilişle teslim edilecek akıllı cihaz sayısını 12 binden 20 bine çıkartıldı.

Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bini geçti!

AFAD tarafından yapılan son açıklamada “Felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bin 310 oldu. 448 bin vatandaşımız bölgeden tahliye edildi” ifadelerine yer verildi.

yaşlı nüfus sayısı Haberi

yaşlı nüfus sayısı

Türkiye Aile Sağlığı, Eğitimi ve Planlaması Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, birçok etkene bağlı olarak Türkiye'de yaşlı nüfusun arttığını belirterek, "2012 yılında yaşlı nüfus olarak tabir edilen 65 yaş ve üzerindeki nüfus 5,7 milyon kişi, bunların toplam nüfusa oranı yüzde 7,5'tur. 2023 yılına gelindiğinde bu nüfus 2,9 milyon artışla 8,6 milyon kişiye, oranı ise 10,2'ye yükselecektir" dedi.


Şatıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye nüfusunun 2023 yılında 84 milyon 247 bin 88 kişi olmasının beklendiğini belirterek, nüfusun 2050 yılına kadar yavaş bir artış göstererek en yüksek değerini 93 milyon 475 bin 575 kişi ile bu yılda alacağını söyledi.


2050 yılından itibaren düşmeye başlayan nüfusun 2075 yılında 89 milyon 172 bin 88 kişi olmasının beklendiğini ifade eden Şatıroğlu, "Türkiye nüfusu 2013-2075" analizine...