04 / 05 / 2024

yassıada temel atma töreni

yassıada temel atma töreni

Yassıada projesinin temeli bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle atılıyor. Yassıada projesi yap-işlet-devret yöntemiyle TOBB tarafından gerçekleştirilecek. Adnan Menderes'in yargılandığı Yassıada'ya bugün ilk kazma vuruluyor...

Erdoğan temel atma töreninde o isme çıkıştı: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, projenin müteahhidine çıkıştı. O anlarda her yer bir anda buz kesti: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu...

Yassıada turizme mi açılacak?

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Yassıada'da bulunan tarihi yapıların tahrip edildiği iddialarına ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Yedekçi, sorularının Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından cevaplandırılmasını talep etti..

Piyalepaşa İstanbul temel atma töreni 6 Mayıs'ta!

Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi “Piyalepaşa İstanbul” temellerini atıyor. Temel atma töreni Piyalepaşa İstanbul proje arazisinde 6 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek.

25 ilde 281 tesisin temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışma alanına giren her alanda yatırımlara hızla devam ettiklerine dikkati çeken Veysel Eroğlu, yılbaşından bu yana 25 ilde 12,4 milyar lira yatırım bedelli 281 tesisin temel atma ve açılış törenini gerçekleştirdi.

Giresun'da toplu açılış ve temel atma programları düzenlendi!

Toplu açılış ve temel atma programları için Giresun'a gelen Bakan Eroğlu, Giresun Valiliği ziyareti sonrası Valilik toplantı salonunda düzenlendiği basın toplantısında, Giresun'a yapılan ve yapılacak yatırımları değerlendirdi.

Yassıada eski haline geri dönecek!

"Demokrasi ve Özgürlükler Adası" projesi kapsamında, 103 bin metrekare yüzölçümüne sahip Yassıada'nın 63 bin metrekarelik bölümüne 388 ağaç, 5 bin 373 çalı, 14 bin çiçek, sarmaşık ve yer örtücü olmak üzere 20 bin 635 yeni bitki dikileceği açıklandı.

Yassıada'nın şekli de mi değişti?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarı Candan Tolga Işık bugünkü köşesinde " Yassıada'nın şekli de değişti " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Yassıada'nın şekli de değişti " yazısı...

Yassıada'nın tarihteki yeri!

Yassıada'yı "Demokrasi İbret Müzesi" dışında amaçlarla betonlaştırmak, yaşanmış acılara karşı duyarsızlık ve tarihe karşı büyük bir saygısızlıktır. İşte Yassıada'nın tarihteki yeri...

Bakan Eroğlu: Yassıada fotoğrafını görmedim ama sahtedir!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yassıada fotoğraflarıyla ilgili, "Ben görmedim ama sahtedir. Yassıada'da da bizim orman alanımız yok. Çıplak bir kaya" diye yanıtladı.

Veysel Eroğlu'ndan Yassıada açıklaması!

Yassıada'da kesilen ağaçlarla ilgili konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ben kestiklerini falan duymadım ama bir ağaç keserlerse, 20 ağaç dikeriz. Bunun sözünü veriyorum" dedi.

Aydın Çakırbeyli’de temel atma töreni yapıldı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Merhum Başbakan Adnan Menderes’in köyü Çakırbeyli’de düzenlenen temel atma töreni adeta mitinge döndü. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, temeli atılan tesisin Mayıs ayında tamamlanacağını belirtti.

Yassıada'nın mimari kim?

'Demokrasi müzesi olacak' vaadiyle imara açılan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan'a emanet edildi. Yassıada, imara açıldıktan sonra ranta kurban edildi.

Yassıada'da yeşil tartışması!

Otel ve kongre merkezi inşaatı yapılan Yassıada’nın son görüntüsü tartışma yarattı. Uçaktan çekilen fotoğrafta yeşil dokunun kaybolduğu ortaya çıktı. Projeyi üstlenen MESA, bir açıklama yaptı...

yassıada temel atma töreni Haberi

yassıada temel atma töreni


Yassıada projesinin temeli bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle atılıyor. Adnan Menderes'in yargılandığı Yassıada ve yakınındaki Sivriada'nın imara açılacağı 2013 yılında gündeme gelmişti.


Yassıada ve Sivriada işte böyle olacak!


Doğal tarihi ve sit alanında olan adalardan önce Demokrasi ve Özgürlük Adası projesi adıyla tanıtılan Yassıada'da inşaat başlayacak. Yassıada projesi yap-işlet-devret yöntemiyle TOBB tarafından gerçekleştirilecek.


Yassıada ve Sivriada projeleri imzalanan protokolle TOBB iştiraki Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’ye verildi. Bugün yapılacak temel atma töreni saat 11:00'da başlıyor.


103 bin 700 metrekare büyüklüğündeki proje TOBB tarafından 30 yıl süreyle işletilerek, daha sonra bakanlığa devredilecek. Yassıada projesinde cafe, restoranlar, müze, konferans salonu, sergi salonları, dini tesisler, teraslar, 27 Mayıs'ı canlandırma yeri, Demokrasi Şehitleri Anıtı, kütüphane, spor salonları, konaklama yeri, otopark...